Pieczona jagnięcina z musztardą i Curry

Pieczona jagnięcina z musztardą i Curry
Musztarda i Curry pieczona jagnięcina może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 3 i kosztuje 9,63 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 85g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 818 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać olej roślinny, podwójne pieczenie schabu jagnięcego, curry w proszku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać bułkę tartą można śledzić to danie główne z Strudel Jabłkowy jako deser. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Rozmaryn-musztarda pieczona noga jagnięca, Kotlety jagnięce z sosem curry lub jagnięciną, oraz Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F i ułóż stojak w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Ustaw jagnięcinę w temperaturze pokojowej, podczas gdy piekarnik nagrzewa się, co najmniej 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Połączyć bułkę tartą, 2 łyżki oleju, mięty, curry, soli i pieprzu w średniej misce i wymieszać dokładnie wymieszać; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
PieprzPieprz
Curry W ProszkuCurry W Proszku
MiętaMięta
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Osusz jagnięcinę ręcznikami papierowymi, osusz tłuszcz w wzór crosshatch i dobrze doprawić dodatkową solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
6
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu. Gdy olej jest tylko palenie, dodać jagnięcinę, tłuszczu stronie w dół, i brązowy, o 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Przełożyć jagnięcinę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
8
Musztardę szczotkuj równomiernie po upieczonej stronie jagnięciny. Wciśnij zarezerwowaną mieszaninę bułki tartej do mięsa, aby się przylegało.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
MusztardaMusztarda
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
9
Umieść jagnięcinę z powrotem na patelni i piecz, aż wewnętrzna temperatura jagnięciny wynosi 135 stopni F dla średnio rzadkich, około 35 do 40 minut. Odstawić jagnięcinę na 5 do 10 minut przed wyrzeźbieniem i podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. De Morgenzon Reserve Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
Dekadencki złoty z zielonymi odcieniami, ten Chardonnay wykazuje aromaty opiekanej brioche z pikantną marmoladą. Na podniebieniu wyłania się szkielet limonki i trawy cytrynowej z kwiatowymi nutami wiciokrzewu i frangipani. Ciepła, bogata wanilia i kremowy migdałowy niuans utrzymują się na finiszu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W52 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia48
Magazyn