Pieczona Hiszpańska Tortilla
Need a bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie przystawki? Pieczona hiszpańska Tortilla może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 186 kalorii, 10g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka ziemi o ' WSZYSTKIE NATURALNE JAJA, cebula, oliwa z oliwek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczona hiszpańska Tortilla z ziemniakami, papryką, cebulą, jarmużem, pomidorem i fetą, Hiszpańska Tortilla (Hiszpański Omlet Ziemniaczany), oraz Tortilla De Patata (Hiszpańska Tortilla) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 12-calowej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu. Gotować ziemniaki i cebulę w oleju około 5 minut, obracając ziemniaki stale do równomiernego gotowania, aż olej zacznie się gotować; dodać tymianek, sól i pieprz. Dusić około 10 minut dłużej, obracając ziemniaki stale, aż ziemniaki będą miękkie i miękkie. (Jeśli ziemniaki zaczną smażyć i zbrązowieją podczas gotowania, zmniejsz ogień.)
Zdjąć z ognia; spuścić (nie myć patelni).
Umieścić mieszaninę ziemniaków w średniej misce; ostudzić lekko.
Tymczasem, w tej samej patelni, gotować i wymieszać paprykę i suszone pomidory na średnim ogniu 1 minutę; dodać do mieszaniny ziemniaków. Rozbij ziemniaki trochę widelcem.
Piekarnik rozgrzać do 177°. dno linii 13x9-inch (3-quart) szklane naczynie do pieczenia z gotowania pergaminu papieru; strona tłuszczu naczynia z olejem. W dużej misce, lekko ubić jajka widelcem lub wire trzepaczką do dobrze wymieszane.
Dodać mieszaninę ziemniaków do jaj; mieszać aż do wymieszania. Ostrożnie wlać do naczynia do pieczenia.
Piec około 30 minut lub aż jajka są całkowicie ustawione i top jest lekko dmuchany i złoty; ostudzić 15 minut. Przykryć szczelnie i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny lub do schłodzenia.
Aby służyć, Uruchom cienki nóż wokół krawędzi tortilla poluzować.
Umieść prostokątny półmisek do serwowania do góry nogami na naczyniu do pieczenia (upewnij się, że półmisek jest co najmniej tak duży, jak naczynie do pieczenia); ostrożnie obróć półmisek i naczynie do pieczenia.
Usuń naczynie do pieczenia; Odklej papier do gotowania.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jedno wino można spróbować jest Parador Tempranillo. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
Parador Tempranillo
2012 Parador Tempranillo ma potężny profil owoców, charakterystyczny dla słonecznego i ciepłego sezonu wegetacyjnego. Wino przypomina klasyczną Ribera del Duero, ma jaskrawoczerwone owoce i fioletowe nuty, z kamienistym, klasycznie wytrawnym wykończeniem. Pierwszy rocznik z Winnicy dyliżansów.Mieszanka: 100% Tempranillo