Pieczeń z dziczyzny
Pieczenie w garnku z dziczyzną zajmuje od początku do końca około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 81 g białka, 24 g tłuszczu i łącznie 593 kalorie. Ten przepis służy 8 osobom. Za 4,93 USD za porcję ten przepis pokrywa 35% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup pieprz, mąkę, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 67%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Pieczeń z dziczyzny z warzywami, Rozdrobniona pieczeń z dziczyzny i Pieczeń z dziczyzny w garnku.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku zarumienić na oleju; dodaj pięć kolejnych składników. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 4 godziny lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Aby przygotować spaetzle, w średniej misce ubij jajka i sól. Drewnianą łyżką stopniowo dodawaj mąkę i mleko. W dużym rondlu zagotuj bulion.
Umieść ciasto w durszlaku lub urządzeniu do spaetzli; umieścić nad wrzącym bulionem. Zagniataj ciasto drewnianą łyżką, aż kawałki wpadną do bulionu. Gotuj przez 5 minut lub do miękkości.
Odpływ; wymieszać spaetzle z masłem.
Posypać pieprzem i trzymać w cieple.
Wyjmij pieczeń na półmisek i trzymaj w cieple. Odmierz 3 szklanki soków z patelni; wróć do patelni.
Połącz wodę i mąkę; wmieszać do soków z patelni. Gotuj i mieszaj, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Gotuj i mieszaj jeszcze 1 minutę. Pieczeń w plasterkach; podawać ze spaetzlem i sosem.