Pieczenie łososia w stylu indyjskim
Need a bezglutenowe, przyjazne fodmap i pescatariańskie danie główne? Pieczenie łososia w stylu indyjskim może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 309 kalorii, 34g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 3,91 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, sól kamienną, ramkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól kamienną można śledzić to danie główne z Babeczki Goji Berry z czekoladowym Ganache i różową solą himalajską jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jagnięcina w stylu kaszmiru-ten indyjski styl jagnięciny to prawdziwa uczta, wszyscy będą myśleć, że jesteś kucharzem dla smakoszy, Brokuły W Stylu Indyjskim, oraz Kurczak z grilla w stylu indyjskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Łososia opłukać i osuszyć.
Wymieszać sól kamienną, brązowy cukier i biały pieprz.
Rozłóż połowę mieszanki na dnie 12-na 17-calowej patelni wyłożonej plastikową folią.
Połóż ryby, skórę w dół, na mieszaninie soli. Pat pozostałą mieszaninę na łososia. Przykryć i schłodzić 2 do 4 godzin. Wyciągnij rybę z patelni, dokładnie spłucz i osusz.
Tymczasem wybierz miejsce, które jest chronione przed wiatrem. Rozpal ognisko w przenośnym grillu (20 do 22 w. szeroki) z firegrate, otwory wentylacyjne: około 2 1/2 godziny przed podaniem czasu, zapalić cztery lub pięć przyprawione, Split dzienniki (każdy 4 do 5 w. szeroki, od 12 do 14 cali. long) na firegrate.
Niech Drewno spali się do średnio świecących węgli, 1 do 1 1/2 godziny; kilka niskich płomieni jest w porządku. Oceń ciepło, trzymając rękę w miejscu, w którym będzie ryba. Kiedy ledwo możesz trzymać rękę w tym miejscu przez 5 do 6 sekund, ogień jest gotowy do gotowania.
Załaduj łososia na nasączoną ramę.
Gdy ogień jest gotowy, ustawić ramę z łososiem pod kątem 45 do 60 nad ogniem z mięsa w kierunku ognia i szeroki koniec ryb 1 1/2 do 2 stóp od ciepła, przyklejając kołek kończy się w otworze do przytrzymania go (lub chudego Ramy przeciwko grilla). Użyj skał, betonowych bloków konstrukcyjnych, cegieł lub worków piasku, aby bezpiecznie zamocować podstawę ramy. Sprawdź temperaturę, kładąc tył dłoni na rybie na górze i na dole; powinieneś być w stanie trzymać rękę w miejscu tylko przez 5 do 6 sekund. Dostosuj, odpychając węgle od ryb, jeśli są zbyt gorące, bliżej, jeśli są zbyt chłodne.
(Aby użyć grilla gazowego, obróć ciepło na wysokie, Otwórz pokrywę końcówki, Ustaw ramę na ciepło i użyj ręki, aby ocenić temperaturę gotowania. Przesuń ryby bliżej, aby uzyskać więcej ciepła; zmniejsz Gaz za mniej.)
Masło wymieszać z sokiem z cytryny. Fish Baste kilka razy z mieszaniną masła, jak gotuje. Sprawdzaj ciepło często. Jeśli rama drewniana zaczyna się tlić, tryskaj lub szczotkuj wodą.
Gotować ryby, aż powierzchnia stanie się równomiernie nieprzezroczysta, 20 do 30 minut.
Obsługa ramki delikatnie (gotowana ryba łatwo się rozpada), obracaj łososia, aby Strona skóry była skierowana na ciepło. Bezpieczna rama i nadal gotować, aż ryby czuje się firma w dotyku, 20 do 30 minut więcej, fastrygowanie kilka razy.
Delikatnie połóż łososia w ramie, skórę w dół, na dużej desce lub półmisku. Wycinaj druty i delikatnie wyciągaj drewnianą ramę z ryb.
Łosoś podawać na gorąco lub na zimno. Zdjąć kawałki ryb ze skóry i doprawić sokiem z cytryny.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino można spróbować Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.