Perfect Ten Pieczony Dorsz

Perfect Ten Pieczony Dorsz
Perfect ten pieczony dorsz może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 166 kalorii, 21g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Mieszanka pietruszki, cytryny, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 39%. Podobne przepisy to Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Idealny Pieczony Ziemniak.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieścić 2 łyżki masła w kuchence mikrofalowej bezpiecznych misce; stopić w kuchence mikrofalowej na wysoki, o 30 sekund. Maślane krakersy wymieszać z roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślane Okrągłe KrakersyMaślane Okrągłe Krakersy
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Umieścić pozostałe 2 łyżki masła w naczyniu do pieczenia 7x11 cala. Rozpuścić w rozgrzanym piekarniku, 1 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Wyjąć naczynie z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Obie strony dorsza zalać roztopionym masłem w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Dorsza pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć z piekarnika; top z sokiem z cytryny, wino, i mieszanki krakers.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KrakersyKrakersy
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Umieścić z powrotem w piekarniku i piec, aż ryba jest nieprzezroczysta i płatki łatwo widelcem, o 10 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Dorsza pieczonego udekorować natką pietruszki i zieloną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Pietruszka-naćPietruszka-nać
DorszDorsz
10
Podawać z cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn