Peppermint Toffi Crunch
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Peppermint toffi Crunch spróbować. Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis służy 32 i kosztuje 28 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 185 kalorii, 1G białka, oraz 13g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Udaj się do sklepu i podnieś półsłodkie chipsy czekoladowe, waniliowe chipsy do pieczenia, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Toffi Bar Crunch Pie, Ciasteczka Toffi Crunch, oraz Toffi Apple Crunch.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. Linia 15x10x1-calowy patelnia z folią heavy-duty. Folię spryskać sprayem do gotowania.
Na patelni równomiernie rozprowadzić płatki.
Roztopić masło w 2-ćwiartkowym rondlu na średnim ogniu. Ubijając, wymieszaj masło i cukier, aż będą gładkie.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając. Gotować 2 minuty, stale mieszając. Natychmiast wlać mieszaninę równomiernie na płatki na patelni.
Wyjąć z piekarnika. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Umieścić półsłodkie chipsy i 1/2 łyżeczki oleju w małej misce do mikrofalówki. Kuchenka mikrofalowa odkryte na wysokości od 1 minuty do 1 minuty 10 sekund, aż prawie się stopi. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Skropić równomiernie ponad połowę toffi; posypać połową migdałów, delikatnie naciskając.
Umieść białe waniliowe chipsy do pieczenia i pozostały olej w małej misce do mikrofali. Kuchenka mikrofalowa odsłonięta na 70% mocy od 1 minuty do 1 minuty 10 sekund, aż prawie się stopi. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Skrop pozostałą połowę toffi; posypać pozostałymi migdałami, delikatnie naciskając. Przechowywać w lodówce 20 minut, aby ustawić czekoladę; rozbić na kawałki. Przechowywać szczelnie przykryty w lodówce do jednego tygodnia.