Penne Con La Sardine (Pieczony makaron i sardynki)
Penne Con La Sardine (pieczony Pastan i sardynki) jest pescatarian danie główne. Na $7.54 za porcję, ten przepis Pokrowce 69% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 2584 kalorii, 153g białka, oraz 137 g tłuszczu każdy. Ten przepis z Recipezaar ma 1 fanów. Mieszanka masła, przecier pomidorowy, ser feta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć krem można śledzić to danie główne z Lody Jagodowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest super. Spróbuj Penne Con La Sardine (Pastan pieczony i sardynki), Makaron z sosem Sardynkowym (Pasta con Sardine Siciliano), oraz Pieczone Bakłażany Makaron Penne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik (390 F, 200 C).Cook Penne zgodnie ze wskazówkami pakietu, ale tylko do ledwo al dente.W międzyczasie umieść 1 łyżkę oliwy z oliwek w naczyniu odpornym na działanie pieca.Sól i pieprz sardynki do smaku i ułóż je w jednej warstwie w naczyniu.
Połącz śmietanę, przecier pomidorowy i liście tymianku. Sól i pieprz do smaku.Po ugotowaniu makaronu odcedzić (ale nie opłukać) i ułożyć na rybie.
Na makaron równomiernie rozprowadzić mieszankę śmietanowo-pomidorową.
Posypać 1 łyżką oliwy z oliwek.Na sosie pokruszyć ser feta.
Na wierzch ułożyć masło na małe kawałki i wstawić do piekarnika.
Podawać na gorąco.UWAGA: Jeśli lubisz trochę bardziej pikantny użyj 3/4 szklanki śmietany i 2 łyżki przecieru pomidorowego.