Paupiettes z indyka z nadzieniem jabłkowo-klonowym
Potrzebujesz danie główne bez nabiału? Paupiettes z indyka z nadzieniem jabłkowo-klonowym może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 562 kalorii, 65g białka, oraz 17g tłuszczu. Za 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 4 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Mieszanka cebuli, kiełbasy z kurczaka z klonu jabłkowego, wywaru z indyka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Indyk glazurowany klonem z nadzieniem z dzikiego ryżu, Klon jabłkowy Burgery z indyka z sosem Klonowo-Dijon, oraz Indyk glazurowany Klonowo-boczkiem z nadzieniem z dzikiego ryżu i chleba kukurydzianego &.
Instrukcje
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni nieprzywierającej na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj kiełbasę na gorącym oleju, rozbijając drewnianą łyżką, aż się zrumieni i kruszy, 5 do 10 minut.
Przełóż ugotowaną kiełbasę do dużej miski i podgrzej patelnię.
Gotuj i mieszaj cebulę i czosnek na gorącej patelni, aż zmiękną i pachną, 3 do 4 minut; przełóż do miski z kiełbasą.
Zmiksuj kostki chleba w robocie kuchennym, aż będą drobno zmielone.
Dodaj bułkę tartą, pietruszkę i szałwię do mieszanki kiełbas; mieszaj, aż farsz całkowicie się połączy.
Dopraw piersi z indyka solą i pieprzem.
Umieść 1/2 mieszanki farszu na każdej piersi.
Rozwałkuj piersi z indyka wokół farszu, wsuwając boki podczas zwijania. Zawiąż sznurek wokół każdej zwiniętej piersi z indyka, aby zabezpieczyć rolkę. Dopraw każdą bułkę solą i pieprzem.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni odpornej na piekarnik na średnim ogniu.
Umieść bułki z indyka w gorącym oleju i gotuj na złoty kolor ze wszystkich stron, 3 do 5 minut z każdej strony.
Wlej wywar z indyka na patelnię i zagotuj wywar, zeskrobując drewnianą łyżką zarumienione kawałki jedzenia z dna patelni.
Przenieś patelnię do piekarnika.
Gotuj w nagrzanym piekarniku, aż bułki z indyka nie będą już różowe na środku, a soki będą klarowne, 10 do 12 minut. Termometr z natychmiastowym odczytem włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopnie C).
Wyjmij bułki z piekarnika, aby odpocząć przez 5 minut.
Pokroić w 1-calowe plastry.