Paszteciki krabowe z masłem pistacjowo-awokado
Krabowe paszteciki z masłem pistacjowo-awokado to pescatarian przepis z 30 porcjami. Jedna porcja zawiera 93 kalorie, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz imbir, zieloną cebulę, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Paszteciki z łososia z awokado i pikantnym Chipotle Avocado Aioli, Pistacjowe Śniadanie Kiełbasa Paszteciki, oraz Krabowe Paszteciki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 10 składników w dużej misce, delikatnie mieszając.
Uformuj mieszaninę na 32 (2-calowe) paszteciki (około 2 łyżki mieszanki każda), przykryj i schłodź 30 minut.
Obie strony pasztecików obłożyć mąką. Gotować paszteciki, partiami, w gorącym oleju na dużej patelni na średnim ogniu 2 do 3 minut z każdej strony lub do złotego koloru.
Dodać dodatkowy olej po każdej partii, jeśli to konieczne.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Podawać natychmiast z masłem pistacjowo-awokado.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.