Pastel de Coco (kolumbijskie Ciasto kokosowe)
Pastel de Coco (kolumbijskie Ciasto kokosowe) jest Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 268 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól, masło, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Kolumbijskie lody kokosowe (Paletas de Coco), Arroz Con Coco (Kolumbijski Ryż Kokosowy), oraz Torta de Dulce de Coco (kolumbijski Pudding kokosowy) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby ciasto, w misce połączyć mąkę, cukier i salt.In Robot kuchenny, pulsuj mieszaninę mąki aż do wymieszania, około 5 impulsów.
Dodać masło i proces, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek, około 20 strąków.
Dodaj 1/3 szklanki wody z lodem i puls dwa razy. Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą, podzielić na pół i uformować każdą połowę w krążek. Owiń dyski oddzielnie w folię i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Wyjąć 1 krążki ciasta z lodówki i odstawić na 5 minut.
Umieść ciasto między 2 arkuszami lekko posypanego mąką papieru woskowanego i rozwałkuj do 14 cali okrągłego.
Zetrzyj nadmiar mąki, przelej na patelnię i wciśnij ciasto na patelnię. Przyciąć ciasto tak, aby było równo z górną krawędzią patelni. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 30 minut.Rozgrzej piekarnik do 204°.
Umieść blachę do pieczenia na środkowym stojaku.
Wymieszać wszystkie składniki nadzienia i odstawić.Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj pozostały krążek ciasta aż do okrągłego 12 cali. Za pomocą noża do pizzy lub noża wytnij paski na górze.
Przelać nadzienie na patelnię.
Ułóż paski ciasta, równomiernie rozmieszczone, w poprzek ciasta poziomo i pionowo. Przyciąć paski i zacisnąć krawędzie ciasta. Lekko umyć wierzch wodą i posypać cukrem.
Umieść ciasto na blasze do pieczenia i piec, aż skorupa jest ustawiona i zaczyna brązowieć, 25 do 30 protokół. Obróć ciasto i zmniejsz temperaturę piekarnika do 191° stopni. Kontynuuj pieczenie, aż skorupa będzie złotobrązowa, 10 do 20 minut dłużej.