Parowary w piwie
Parowary w piwie to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 1G białka, oraz 23G tłuszczu. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką piwo, szalotkę, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Dzień Ojca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Parowary w piwie, Parowary, oraz Parowary Cynamonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dobrze szoruje małże. Drobno posiekać szalotkę. W dużym rondlu gotować szalotkę w 1/4 łyżki masła na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną, 2 do 3 minut.
Dodaj piwo i małże i małże parowe, przykryte, aż do otwarcia, 4 do 5 minut, przenosząc je, gdy otwierają się łyżką szczelinową do miski. Wyrzucić nieotwarte małże i rezerwy płynu do gotowania. Trzymaj małże ciepłe.
Płyn do gotowania przelać przez sito wyłożone papierowym ręcznikiem do małego rondla.
Podgrzać ciecz do gotowania na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorąca i ubijać w pozostałych 3 ' łyżkach masła.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z natką pietruszki i solą.
Podawać małże z sosem zanurzeniowym.