Parmezan-Brokuły Pieczone
Parmezan-pieczone brokuły to bezglutenowe i pierwotne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 287 kalorii, 11g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz parmezan, sok z cytryny, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Najlepsze Brokuły Ever (Parmezan-Cytryna Brokuły Pieczone), Brokuły Pieczone W Parmezanie, oraz Brokuły Pieczone Parmezan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Cut różyczki brokuły z grubych łodyg, pozostawiając cal lub dwa łodygi dołączone do różyczek, odrzucając resztę łodyg.
Wytnij większe kawałki przez podstawę głowy małym nożem, ciągnąc różyczki od siebie. Powinieneś mieć około 8 filiżanek różyczek.
Umieść różyczki brokułów na patelni arkusz wystarczająco duży, aby trzymać je w jednej warstwie. Na brokuły wrzucić czosnek i skropić 5 łyżkami oliwy z oliwek.
Posypać solą i pieprzem. Pieczeń przez 20 do 25 minut, aż chrupiące-miękkie i końcówki niektórych różyczek są rumiane.
Wyjmij brokuły z piekarnika i natychmiast wymieszaj z 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek, skórką z cytryny, sokiem z cytryny, orzeszkami pinii, parmezanem i bazylią.