Pappardelle z homarem i kukurydzą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Pappardelle z homarem i kukurydzą. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 581 kalorii, 28g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, żywe homary, pastę pomidorową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć makaron można śledzić to danie główne z Czekoladowy Makaron Deserowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kremowy Homar Pappardelle, Kremowy Homar Cytrynowy Pappardelle, oraz Pappardelle Z Homarem, Porami I Olejem Z Białej Trufli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij duży garnek 2 cale wody; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj homary, przykryć i gotować na średnim ogniu, aż skorupki stają się jasne czerwone, 8 do 10 protokół.
Wyjąć szczypcami i spłukać pod zimną wodą, aby lekko ostygnąć. W międzyczasie odetnij ziarna z kukurydzy; zarezerwuj kolby.
Wyjmij mięso ze skorupek homara: odkręć pazury, a następnie odłam ogon; odstaw ciała na bok. Wyciągnij płetwy z ogona, a następnie włóż kciuk do końca płetwy i wypchnij mięso. Złamać pazury krakersem z homara, młotkiem lub płaską stroną noża i usunąć mięso. Posiekać mięso homara na 1-calowe kawałki i przenieść do miski; przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Opłucz ciała homara, aby usunąć wszelkie substancje zielone (tomalley) i ikrę.
W dużym rondlu na średnim ogniu rozgrzać 2 łyżki masła i oliwę z oliwek.
Dodać ciała homara i gotować, obracając od czasu do czasu, aż masło zaczyna brązowieć, o 3 protokół.
Dodaj wino, doprowadzić do wrzenia i gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 2 protokół.
Dodaj kolby kukurydzy, łodygi selera, całą szalotkę, gałązki pietruszki i 6 szklanek wody; doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie zmniejszona o około jedną trzecią, około 30 minut. Odcedzić wywar do miski lub dużej miarki.
Pozostałą 1 łyżkę masła rozgrzać w rondlu na średnim ogniu.
Dodać pokrojoną w kostkę szalotkę i gotować, aż zmięknie, o 2 protokół.
Dodaj pastę pomidorową i paprykę; gotuj, mieszając, aż lekko przyciemni, około 1 minuty. Wymieszać z przygotowanym bulionem i śmietaną i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o jedną trzecią, około 20 minut (powinieneś mieć 2 3/4 szklanki sosu).
Dodać ziarna kukurydzy; gotować jeszcze 5 minut.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj pappardelle i gotować zgodnie z zaleceniami etykiety.
Odcedzić, a następnie wrócić do garnka.
Dodaj sos i zarezerwowane mięso homara i gotuj na średnim ogniu, mieszając, aż mięso homara zostanie podgrzane przez, o 1 minutę. Wymieszaj posiekane liście selera i pietruszkę oraz większość trybuli. Podzielić między talerze i top z pozostałą trybula.