Palety Meksykańskie
Meksykańskie palety mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 15 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 84 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz gładko banana, mleko, wanilia, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Paletas-Meksykańskie Popsicles dla Cinco de Mayo, Palety Kukurydzy, oraz Paletas de Pay de Limón dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać mieszankę paletową (następuje wybór) równo do 6 foremek do soku (patrz UWAGI). Zamocuj pokrywy. Włóż kije, pozostawiając 1 1/2 do 2 cali każdego odsłoniętego. Zamrażać palety w pozycji pionowej do uzyskania jędrności, co najmniej 3 godziny lub do 2 tygodni.
Przytrzymaj każdą formę do obręczy pod ciepłą bieżącą wodą, aż palety zostaną uwolnione z boków form, od 5 do 15 sekund.
Zdjąć pokrywy i wyciągnąć palety.
Palety bananowe. W 2 szklance miary szklanki, połączyć 1 szklankę mleka, 3/4 szklanki gładko puree dojrzałego banana, 1 łyżeczkę wanilii i 1/4 szklanki cukru; mieszać aż cukier się rozpuści (mieszanina nie jest już ziarnisty do smaku).
Palety Blackberry. W blenderze, wir 2 1/2 szklanki wypłukane, odsączone jeżyny, aż będzie gładka. Przepchnąć przez sitko do szklanej miarki o pojemności 2 szklanek; pozostałości wyrzucić.
Dodaj 1 szklankę mleka i 6 łyżek cukru do Berry pure; mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Paleta ogórkowo-chili. W blenderze, połączyć 3 filiżanki 1-calowe kawałki obrane, zaszczepiony ogórek (1 1/2 lb.); 2/3 szklanki cukru; 1/3 szklanki soku z cytryny; i 1 płukane, łodygi jalapeo chili (1 do 1 1/2 oz.; usunąć nasiona i żyły dla mniej ciepła). Wirować, aż będzie gładka. Przepchnąć mieszaninę przez drobny sitko ustawione nad miarką szklaną z 2 szklankami; pozostałości wyrzucić.
Palety Mango. W blenderze, połączyć 2 1/2 kubki 1-calowe kawałki mango (z 1 1/2 lb. owoce), 1/4 szklanki cukru i 3 łyżki soku z limonki; wirować, aż będzie gładka.
Pia colada paletas. W blenderze połączyć 1 szklankę mleka, 1/2 szklanki 1-calowych kawałków świeżego lub konserwowego ananasa, 1/3 szklanki cukru, 1 łyżeczkę wanilii i 1/2 łyżeczki ekstraktu kokosowego; wirować, aż będzie gładka.
Kwaśne palety pomarańczowe. W szklanej miarce o 2 szklankach połącz 1 1/3 szklanki soku pomarańczowego, 1/3 szklanki soku z limonki i 1/4 szklanki cukru; mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Palety truskawkowe. W blenderze, wir 3 3/4 szklanki wypłukane, łuszczone truskawki, aż będzie gładka. Przepchnąć przez drobny sitko do szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek; pozostałości wyrzucić.
Dodaj 1/3 szklanki cukru i 1 łyżkę soku z cytryny do Berry pure; mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 58 dolarów za butelkę.
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.