Paella Warzywna Z Quinoa
Paellan warzywny Quinoa jest bezglutenowe i wegańskie danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.09 za porcję. Jedna porcja zawiera 388 kalorii, 16G białka, oraz 10 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, pomidory w puszkach, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać quinoa można śledzić to danie główne z Budyń Quinoa jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Paella Warzywna Z Quinoa, Paella z krewetkami i Quinoa - 7 punktów, oraz Paella Warzywna.
Instrukcje
Umieść komosę ryżową w dużej misce. Przykryć wodą i dobrze wymieszać, aby zmyć ziarno.
Wylać wodę, a następnie powtórzyć proces mycia. Można również umieścić quinoa do drobnej siatki sitko i dokładnie spłukać. Podsmaż cebulę i czosnek na głębokiej patelni nieprzywierającej z odrobiną wody, aż będzie miękki. (Używam do tego mojej głębokiej, 13-calowej patelni saute.)
Dodaj quinoa i szafran i gotować, mieszając, przez kolejne 2 protokół.
Dodaj paprykę, kminek, cayenne, pomidory, papryka, fasola i 2 3/4 szklanki bulionu warzywnego. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do bardzo niskiego poziomu i gotować pod przykryciem przez 15 minut. Po 15 minutach sprawdź, czy potrzeba więcej bulionu. Jeśli wygląda na suchy, dodaj pozostały bulion warzywny.
Umieścić cukinię na górze quinoa i ponownie przykryć. Gotować przez około 5 Więcej minut, aż quinoa jest zrobione.
Zdjąć pokrywę, wymieszać z groszkiem i gotować bez przykrycia, aż groszek się ogrzeje i cała ciecz zostanie wchłonięta, około 5 minut. Ułożyć karczochy serca na wierzchu i podawać.
W razie potrzeby dodaj sól do stołu.