Pachnące Małże Tajskie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pachnących tajskich Małży. Ten przepis służy 4. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 196 kalorii, 2G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 38 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, pastę panang, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pachnąca fasola Gigante z czosnkiem Confit i małż, Pachnące krewetki Tajskie, oraz Pachnące Tajskie pałeczki perkusyjne.
Instrukcje
Rozgrzej wok lub patelnię na wysokości.
Dodać olej i podsmażyć szalotki, trawa cytrynowa, czosnek i imbir, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodaj pastę panang i włącz.
Dodaj mleko kokosowe, 2 połówki wyciśniętej limonki i 1/2 Skórki, wymieszaj, aby ugotować i zmiksować smaki, zmniejszając temperaturę do średnio-niskiej i gotując przez 3-4 minuty.Szybko dodaj małże, wymieszaj, aby zacząć uwalniać soki i pokryć sosem, doprowadzić do wrzenia.
Umieść pokrywkę, zmniejsz ogień do średniego i gotuj przez 5 minut. Sprawdź, czy małże są otwarte i wymieszaj.Gdy wszystkie małże się otworzą, dodaj pozostałą skórkę i sok. Wymieszać, aby sos pokrył małże.Wyrzuć nieotwarte małże, łodygi trawy cytrynowej i łupiny limonki, wyciskając Pozostałe soki szczypcami.
Udekoruj każdy talerz kolendrą / pietruszką i dodaj chleb tostowy, aby namoczyć SOS.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.