Owoce Morza Cytrynowo-Ziołowe
Owoce morza cytrynowo-ziołowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 213 kalorii. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka szpinaku, wody, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Makaron z owocami morza z sosem ziołowym cytrynowo-szafranowym, Ciasta z owocami morza w sosie ziołowym, oraz Chrupiące Owoce Morza Z Sosem Ziołowym.
Instrukcje
Rozgrzać wok lub dużą patelnię na dużym ogniu.
Dodaj 2 łyżki oleju i podgrzewaj przez 30 sekund.
Dodaj owoce morza i stir-fry aż gotowane przez, 3 do 4 protokół.
Przenieść na talerz. Wytrzyj patelnię. Zmniejsz ciepło do średnio wysokiego, dodaj pozostały olej i podgrzewaj przez 30 sekund.
Dodać groszek i wodę. Przykryć częściowo i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jasnozielony, o 1 minutę.
Dodaj szpinak lub rukolę i sos cytrynowo-ziołowy. Kiedy zacznie bąbelkować, dodaj owoce morza. Smażyć na rozgrzanym ogniu, około 1 minuty.
Podawać natychmiast nad ryżem. Wskazówka: kurczak lub tofu może zastąpić owoce morza, a szparagi mogą zastąpić śnieg lub groszek cukrowy.