Ostra noga jagnięcina
Pikantna noga jagnięcina jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 10 i kosztuje $4.31 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 385 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 6 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, ziarnistą musztardę, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Pikantny Kuskus Jagnięcy, Pikantna Marynata Jagnięca, oraz Pikantne Jagnięce Kabobs dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Cel: Ładna, różowa, soczysta noga jagnięciny ma ostateczną temperaturę około 120 stopni F. użyj płytkiej patelni do pieczenia lub blachy do pieczenia z dopasowanym stojakiem. Podnosząc jagnięcina nieco od dna patelni pozwala gorącego powietrza, aby lepiej krążyć wokół mięsa, jak gotuje.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Toast przyprawy: w średniej misce, połączyć cayenne, nasiona kopru włoskiego, sucha musztarda, papryka, płatki czerwonej papryki i cynamon.
Przyprawy wymieszać i wylać na blachę do pieczenia.
Umieść tacę w piekarniku na 1 minutę, aby ogrzać przyprawy i pozwolić im lekko tostować. To obudzi ich smaki.
Wyjmij tacę z piekarnika.
Dodać pastę do pokrycia nogi jagnięciny: w małej misce, połączyć oliwę z oliwek, melasę i sól.
Dodaj tosty przyprawy i wymieszać, aby utworzyć pastę. Pokryć wszystkie strony nogi pastą przyprawową. Jeśli masz czas, pozwól jagnięcinie usiąść na około godzinę i zbliżyć się do temperatury pokojowej. Alternatywnie, można marynować jagnięcinę w ten sposób przez kilka godzin (lub na noc) w lodówce przed gotowaniem.
Umieść jagnięcą nogę na środku zamontowanego stojaka na patelni i umieść ją na środku piekarnika. Gotować w stanie niezakłóconym przez 30 minut. Użyj natychmiastowego odczytu termometru mięsnego i zmierz temperaturę najgrubszej części mięsa nóg. Twój termometr do mięsa powinien czytać o 85 stopniach F. gotuj przez dodatkowe 30 minut. Idealnie, najgrubsza część nogi powinna osiągnąć około 118 stopni F.
Wyjmij jagnięcinę z patelni do pieczenia na płaską powierzchnię, aby odpocząć.
Zrobić sos: w średniej misce, ubić razem ocet i musztardę.
Umieść świeże chili na płaskiej powierzchni i za pomocą małego noża pokrój je na cienkie krążki, żeberka, nasiona i wszystkie.
Wylać trochę kapieli z dna patelni.
Umieść patelnię na palniku na kuchence. Start na małym ogniu pod patelnią, a gdy kapanie zaczynają skwierczeć, dodać musztardę, ocet i świeże chiles. Smak przypraw.
Wyrzeźbić mięso: zacznij rzeźbić na schabowym końcu nogi; chcesz wyrzeźbić pod kątem prostym w stosunku do ziarna mięsa. Zauważ, że to mięso ma linie prawie jak kawałek drewna, wyceluj ostrze noża pod kątem prostym do ziarna i pokrój cienkie kawałki. Ułóż plastry na półmisku z sosem.