Omlet jabłkowo-cynamonowy
Omlet jabłkowo-cynamonowy może być właśnie przepisem bezglutenowym i wegetariańskim z dodatkiem lakto ovo, którego szukałeś. Z tego przepisu składa się 1 porcja zawierająca 470 kalorii, 17 g białka i 37 g tłuszczu każda. Za 1,36 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako dość niedrogie danie główne. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka bitej śmietany, jajek, kwaśnego jabłka i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżką wynoszący 34%. Wypróbuj Pieczony Omlet Jabłkowy, Puffy Apple Omelet i Puffy Apple Omlet, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Na małej patelni z powłoką nieprzywierającą podsmaż jabłko, cukier i cynamon na 1 łyżce masła.
Zdejmij z patelni i odłóż na bok.
Na tej samej patelni rozpuść pozostałe masło na średnim ogniu.
Jajka ubić z wodą, solą i pieprzem.
Dodaj masę jajeczną na patelnię (mieszanka powinna natychmiast stwardnieć na brzegach).
Gdy jajka się zetną, przesuń ugotowane brzegi w kierunku środka, pozwalając, aby surowa porcja wypłynęła pod spód. Gdy jajka się zetną, połóż łyżką mieszaninę jabłek na jednej stronie; złóż drugą stronę na nadzienie. Zsuń omlet na talerz.
Polecane wino: Wino Musujące
Omlet świetnie komponuje się z winem musującym. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące świetnie komponuje się z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka na początku dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ żółtko pokrywa podniebienie. Możesz spróbować Moet & Chandon White Star (). Oceniającym podoba się, z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 14 dolarów za butelkę.
Moet & Chandon Biała Gwiazda ()
White Star to delikatniejszy szampan. Jest dobrze zbalansowane i harmonijne, z subtelnymi aromatami ciepłych tostów i piernika. Finisz utrzymuje się z nutą miodu.