Ogórek Kiszony

Ogórek Kiszony
Marynowana Okra może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury Hor d ' oeuvre. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 5 kalorii. Ten przepis służy 250. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ocet jabłkowy, wodę, okrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co jest raczej złe. Spróbuj Ogórek Kiszony, Ogórek Kiszony, oraz Ogórek Kiszony dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Szczotka okra lekko z kawałkiem Nylonowej siatki lub pędzla do usunięcia " fuzz."Trim pochodzi z Okry. Doprowadzić ocet, wodę i sól do wrzenia w 4-qt. rondel na średnim ogniu. Połowę okry należy zapakować pionowo w 2 warstwy w 5 (1-pkt.) gorące sterylizowane słoiki, napełnianie do 1/2 cala od góry. (Pierwsza warstwa powinna być zapakowana w łodygi w dół, a następna w górę.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj 1 ząbek czosnku, 1 pieprz serrano, 1 łyżeczka. nasiona kopru i 1 łyżeczka. nasiona gorczycy do każdego słoika.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Koper OgrodowyKoper Ogrodowy
3
Wlać połowę gorącej mieszaniny octu na mieszaninę w słoikach, wypełniając do 1/2 cala od góry. Uszczelnienie i proces zgodnie z zaleceniami (patrz poniżej). Powtórz procedurę pakowania okra z 5 więcej gorących sterylizowanych słoików. Uszczelnienie i proces zgodnie z zaleceniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
4
Odstawić na co najmniej 7 dni przed podaniem.
5
Trzystopniowy poradnik do stawiania
6
Tak, to naprawdę takie proste. Aby rozpocząć, potrzebujesz podstawowego konserwatora, podnośnika do słoików i stojaka do konserw. Poszukaj 9-lub 12-częściowego zestawu do konserw, który będzie zawierał wszystkie te elementy i nie tylko.
7
Wysterylizować.
8
Doprowadzić do wrzenia puszkę do połowy pełną wody; gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
9
Umieść słoiki w dużym garnku z wodą do przykrycia; doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
10
W dużym rondlu umieść paski i pokrywki. (Zawsze używaj nowych pokrywek.) Za pomocą kadzi, opasek i pokryw z gorącą wodą z kanistra, aby zmiękczyć uszczelki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
ChochlaChochla
11
Odstawić na 10 minut.
12
Przygotuj Przepis.
13
Tymczasem przygotuj przepis.
14
Usuń gorące słoiki z stockpot, 1 na raz, za pomocą podnośnika słoika i wypełnij zgodnie z zaleceniami w przepisie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
15
Uszczelnienie I Proces.
16
Wytrzyj felgi wypełnionych słoików. Przykryj od razu metalowymi pokrywkami i przykręć opaski (ciasne, ale nie za ciasne).
17
Umieść słoiki w stojaku do konserw i umieść w gotującej się wodzie w puszkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
18
Dodaj więcej wrzącej wody w razie potrzeby, aby przykryć słoiki o 1 do 2 cali. Doprowadzić wodę do toczącego się wrzenia; gotować 10 minut, dostosowując czas przetwarzania do wysokości.* Wyłącz ciepło i odstaw 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
19
Wyjąć słoiki z konserwy i odstawić w temperaturze pokojowej przez 24 godziny. Test uszczelnień słoików przez naciśnięcie centrów pokryw. Jeśli pokrywki nie pękają, słoiki są odpowiednio uszczelnione. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej do 1 roku. Przechowywać w lodówce po otwarciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
20
* Zapoznaj się z kompletnym przewodnikiem USDA do domowego konserwowania w nchfp.uga.edu/publications/publications_usda.html aby dostosować czas przetwarzania do wysokości.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje250
Ocena Zdrowia1
Magazyn