Ogórek Kiszony

Ogórek Kiszony
Marynowana Okra może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 200 porcji z 3 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka octu, ząbki czosnku, strąki okra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ogórek Kiszony, Ogórek Kiszony, oraz Ogórek Kiszony.

Instrukcje

1
Sterylizuj słoiki i przygotuj pokrywki.
2
Gdy słoiki gotują się, umyć okrę i przyciąć łodygi, pozostawiając czapki nienaruszone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
3
Połącz ocet, sól, nasiona koperku i 3 szklanki wody w dużym rondlu ze stali nierdzewnej. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper OgrodowyKoper Ogrodowy
OcetOcet
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Umieścić 1 ząbek czosnku i, w razie potrzeby, 1 ostrą paprykę połowę w każdym gorącym słoiku. Zapakuj strąki okra szczelnie w słoiki, umieszczając część łodygi w dół, a część łodygi w górę i pozostawiając 1/2-calowy obszar głowy. Okra przykryć gorącym płynem do wytrawiania, pozostawiając 1/2-calową przestrzeń na głowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Papryka ChiliPapryka Chili
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
5
Słoiki uszczelniające i procesowe, przetwarzanie 10 minut.
6
Wyjąć słoiki z wody i odstawić, niezakłócony, w temperaturze pokojowej 24 godzin. Aby sprawdzić uszczelki, zdejmij opaski i naciśnij środek każdej pokrywy. Jeśli pokrywa się nie rusza, słoik jest zapieczętowany. Jeśli pokrywa obniży się i pojawi się ponownie, słoik nie jest zapieczętowany. Przechowywać odpowiednio zamknięte słoiki w chłodnym, ciemnym miejscu do 1 roku. Przechowywać w lodówce po otwarciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda

Wyposażenie

TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje200
Ocena Zdrowia0
Magazyn