Ognisty stek z polędwicy z dżemem pomidorowym

Ognisty stek z polędwicy z dżemem pomidorowym
Ognisty stek z dżemem pomidorowym może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 225 kalorii, 25g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jeśli masz sól, cebulę, pomidory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Stek Flank z pomidorową Bruschettą, Stek Marynowany Pomidorowo-Ziołowy, oraz Stek z flanki w sosie pomidorowo-balsamicznym.

Instrukcje

1
Aby przygotować dżem, zetrzeć pomidory, miąższ bokiem w dół, nad dużą miską, tworząc 5 1/2 szklanki miąższu; wyrzucić Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Połączyć miąższ, cukier, cebulę, 3 ząbki czosnku i 2 jalapeos w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 2 1/4 filiżanek (około 20 minut), mieszając od czasu do czasu. Schłodzić do temperatury pokojowej. Wymieszać kolendrę, 3 łyżki soku i 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
KolendraKolendra
SokSok
CebulaCebula
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Aby przygotować stek, połącz skórkę, 1/3 szklanki soku, olej, 2 jalapeos i 2 ząbki czosnku w dużej plastikowej torbie na suwak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
SokSok
StekStek
WołowinaWołowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
4
Dodaj stek; seal. Marynować w lodówce 8 godzin lub przez noc, obracając torebkę od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
5
Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Wyjąć stek z worka; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
StekStek
7
Posypać obie strony steku równomiernie 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
SólSól
8
Umieść stek na stojaku do grillowania pokrytym natryskiem; grilluj 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Odstawić 5 minut.
10
Stek pokroić po przekątnej na cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
StekStek
11
Podawać z dżemem.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
12
W razie potrzeby udekoruj plasterkami cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
13
Nuta wina: dżem pomidorowy oddaje bogaty smak letnich pomidorów, klasycznego partnera dla czerwonych win o wysokiej kwasowości. Aby uzyskać pewny zakład, sięgnij po Chianti lub niedrogą barbera, jak Michele Chiarlo Barbera d ' Asti Le Orme 2004 (13 USD). To jasne i owocowe wino ma cierpkie smaki żurawiny i żywą kwasowość, której wymagają pomidory. Ziemiste i dymne aromaty rezonują z grillowanym stekiem. -- Jeffery Lindenmuth
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
PomidorPomidor
WinoWino
StekStek
DżemDżem

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które można spróbować jest Flora Springs Napa Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Flora Springs Napa Valley Merlot
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia39
Magazyn