Odkrywanie Ajerkoniaku
Przepis odkrywania ajerkoniak może zaspokoić swoje Południowe pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 323 kalorie, 6G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 9 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Boże Narodzenie. Niewielu ludziom smakował ten napój. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, cukier, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Tajska zupa z owoców morza i odkrywanie wybrzeża Oregonu, Ajerkoniak czekoladowy chleb z brązowym masłem ajerkoniak glazura dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić drobną siatkę sitko na dużej misce i odstawić. Na średniej patelni z sosem połącz mleko ze skrawkami fasoli waniliowej i wanilii.
Miejsce na średnim ogniu.
W międzyczasie utrzeć żółtka i cukier w średniej misce. Kiedy mleko zaczyna się parować, powoli wlewaj około połowy gorącego mleka do mieszaniny żółtka, stale ubijając, aby uniknąć jajeczkowania. Mieszankę mleczno-żółtkową powoli ubić z powrotem do gorącego mleka pozostającego na patelni.
Ustaw trzepaczkę na bok i podgrzać mieszaninę na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż ciecz zacznie parować, pęcherzyki na powierzchni cieczy rozproszyły się, a palec biegnie przez tył łyżki, pozostawia przezroczysty kanał, bez kremu łatwo krwawienia z powrotem.
Natychmiast wlać gorącą mieszaninę przez zarezerwowane sito do miski poniżej. Odrzuć wszelkie ciała stałe, które zbierają się na sicie.
Jeśli podajemy ciepły ajerkoniak, natychmiast wykonaj następujące czynności. Jeśli podasz go na zimno, umieść miskę z kremem w większej misce wypełnionej lodem i wodą, i mieszaj mieszaninę od czasu do czasu, aż ostygnie w dotyku.
Przenieść mieszaninę do zamkniętego słoika lub pojemnika do przechowywania i przechowywać w lodówce do dwóch dni przed przejściem do końcowych etapów i podawania.
Śmietanę ubić do miękkich szczytów, o konsystencji chłodnego Bata. (Nie przesadzaj, bo krem będzie trudny do włączenia, co skutkuje ajerkoniakiem z błędnymi bryłkami bitej śmietany i mniej pienistą konsystencją.)
Dodaj likier do mieszaniny kremu, dobrze mieszając, aby rozprowadzić. (Jeśli podamy ajerkoniak ciepły, delikatnie podgrzej Likier przed dodaniem go do kremu. Nie podgrzewaj go zbyt dokładnie, bo będzie mieszał krem.)
Następnie, za pomocą trzepaczki balonowej (bulwiastej, z dużymi otworami między szprychami) lub szpatułki, delikatnie złóż bitą śmietanę.
Podawać natychmiast w pojedynczych porcjach przyozdobionych dużą ilością gałki muszkatołowej lub cynamonu.
* Generalnie używam pełnego mleka, ale lekki krem lub pół na pół może być zastąpiony jeszcze bardziej luksusowym produktem gotowym. Można również stosować szczuplejsze mleko, które daje nieco cieńszy ajerkoniak. Udało mi się również zastąpić alternatywne mleko, takie jak migdały i soja, częścią pełnego mleka.
** Czasami zastępuję brązowy cukier białym, zwłaszcza jeśli w przepisie używam rumu. Miód, syrop klonowy i inne substancje słodzące można również zastąpić w części lub w całości cukrem, należy tylko pamiętać, że płynne substancje słodzące są słodsze niż cukier biały i nie powinny być zastępowane filiżanką na filiżankę. Zamiast tego, substytut słodzików, takich jak miód i klon stopniowo, do smaku. Możesz dodać trochę więcej słodzika do kremu później, jeśli to konieczne, ale nie będziesz w stanie go zabrać.
*** Rum i brandy lub koniak to chyba najczęstsze dodatki, ale warto spróbować również bourbona, żyta i sherry. Możesz również rozważyć zastąpienie kilku łyżek podstawowego likieru wybranym przez Ciebie uzupełniającym likierem, takim jak Cointreau (pomarańcza), crème de cacao (czekolada), Drambuie (miód), Amaretto (migdał), Galliano (wanilia z urozmaiconymi ziołami) itp. Jeśli zdecydujesz się całkowicie pominąć alkohol, spróbuj dodać 1/4 szklanki soku pomarańczowego zamiast dodanego smaku.