Niemieckie słodkie ciasto czekoladowe
Niemieckie słodkie ciasto czekoladowe może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten deser ma 241 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16 i kosztuje 44 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz sól, cukier, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Niemieckie Słodkie Ciasto Czekoladowe, Makeover Niemiecki Słodkie Ciasto Czekoladowe, oraz Oryginalny tort czekoladowy BAKER ' s German dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Spray 3 (9-calowe) okrągłe patelnie z sprayem do gotowania; dno przykryć woskowanym papierem.
Dodaj wrzącą wodę do czekolady w małej misce; mieszaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Białka ubić w małej misce z mikserem na dużej prędkości, aż utworzą sztywne szczyty; odstawić.
Wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną i sól. Ubij masło i cukier w dużej misce z mikserem, aż będą lekkie i puszyste. Zmiksować w żółtkach, 1 na raz.
Dodać roztopioną czekoladę i wanilię; dobrze wymieszać. Ubij mieszankę mąki na przemian z maślanką, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Delikatnie wymieszać białka aż do dobrze wymieszanego.
Wlać do przygotowanych patelni.
Piec 35 min. albo dopóki wykałaczka włożona do środka nie wyjdzie czysta. Natychmiast uruchomić szpatułkę wokół ciast. Schłodzić w patelni 15 min.
Usuń ciasta z patelni do stojaków Z Drutu; Usuń woskowany papier. Fajne ciasta. W międzyczasie przygotuj nadzienie kokosowo-orzechowe i lukier.
Układaj ciasta na talerzu, wypełniając warstwy i rozkładając wierzch ciasta lukrem. (Uwaga: odżywianie dotyczy zarówno ciasta, jak i lukru.)