Niedzielny Brunch: ciastka krabowe z cytryną Mayonniase
Niedzielny Brunch: ciastka krabowe z cytryną Mayonniase mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 50 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 371 kalorii, 7G białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 120 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz 25 uncji puszek z mięsem kraba, żółtkiem jajka, sokiem z cytryny i kilkoma innymi rzeczami, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Niedzielny Brunch: Placki Ziemniaczane, Niedzielny Brunch: Proste Ciasta Rybne, oraz Niedzielny Brunch: Dutch Babies z cukrem cytrynowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Połącz mięso z kraba, 1/2 szklanki bułki tartej, jajko, szalotkę i dopraw solą i pieprzem, a następnie wymieszaj, aż dobrze się połączą. Mieszaninę podzielić na 8 jednakowych porcji i pokryć pozostałą bułką tartą. Nasmaruj blachę do pieczenia, umieść ciastka krabowe na tacy i umieść w piekarniku na 15 minut lub do momentu ustawienia ciastek krabowych.
Żółtko ubić na jaśniejszy kolor. Stopniowo mieszaj w oleju trochę na raz, aż cały olej zostanie dodany i powstanie Emulsja.
Ubić sokiem z cytryny i doprawić solą i pieprzem.
Podawać ciasta krabowe z odrobiną majonezu i lekko ubraną sałatką.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.