New Orleans "Best" Gumbo

New Orleans
Przepis New Orleans "Best" Gumbo jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezmleczne opcja dla miłośników kreolskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 9 porcji z 787 kalorii, 61g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 5,73 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jeśli masz płatki pietruszki, linki kiełbasy wołowej, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to New Orleans Gumbo, Gulasz Gumbo-laya (Gumbo + Jambalaya), oraz Gumbo zielone (gumbo Z ' herbes).

Instrukcje

1
W garnku 8-quart podgrzać 6 szklanek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj żołądki, przyprawioną sól, pietruszkę, czosnek w proszku, cebulę w proszku, tymianek, pieprz czarny, papryka, papryka czerwona, papryka, cebula i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Sól SezonowanaSól Sezonowana
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Cebula W ProszkuCebula W Proszku
PaprykaPapryka
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
PaprykaPapryka
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
TymianekTymianek
3
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Gotować na wolnym ogniu 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając. Wymieszać z kiełbasą. Przykryć i dusić 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
4
Tymczasem w ciężkim rondlu 2-quart rozgrzać olej na dużym ogniu. Wymieszać z mąką; zmniejszyć ogień do średniej. Gotować od 15 do 20 minut, stale mieszając, aż mieszanina będzie ciemnobrązowa; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Wymieszać mieszaninę mąki w mieszaninę żołądków, aż do wymieszania. Wymieszać 4 filiżanki gorącej wody, 1 filiżankę na raz, stale mieszając. Wymieszać okra, mięso krabowe, krewetki i ostrygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
CrabmeatCrabmeat
OstrygiOstrygi
KrewetkiKrewetki
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
6
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu. Dusić odkryte 5 do 10 minut lub aż krewetki są różowe i firmy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
7
Podawać na ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż

Składniki

11 funt cukinii,3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków454Orzechy dowolne (posiekane)pakiet żołądki z kurczaka, posiekanepakiet żołądki z kurczaka, posiekane9Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyRyż gotowany na gorąco, w razie potrzebyRyż gotowany na gorąco, w razie potrzeby170Orzechy dowolne (posiekane)paczka mrożonego mięsa krabowego gotowego do podania, rozmrożonego i odsączonegopaczka mrożonego mięsa krabowego gotowego do podania, rozmrożonego i odsączonego2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiZłota mąka uniwersalnaZłota mąka uniwersalna5goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiduża zielona papryka, posiekanaduża zielona papryka, posiekana1Dashpieprz czerwony mielony (cayenne)pieprz czerwony mielony (cayenne)454Orzechy dowolne (posiekane)torba mrożona posiekana okratorba mrożona posiekana okra2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiduża cebula, posiekanaduża cebula, posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)11 funt cukinii,Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula2(może być lub przeglądać)płatki pietruszkipłatki pietruszki227Orzechy dowolne (posiekane)może ostrygi zwykłe lub wędzone, osuszonemoże ostrygi zwykłe lub wędzone, osuszone907Orzechy dowolne (posiekane)niegotowana kiełbasa z indyka lub wołowiny, pokrojona w 1-calowe plastryniegotowana kiełbasa z indyka lub wołowiny, pokrojona w 1-calowe plastry2(zima)paluszki mięsne o smaku pepperoni), pokrojone na kawałki wielkości kęsapaluszki mięsne o smaku pepperoni), pokrojone na kawałki wielkości kęsa907Orzechy dowolne (posiekane)świeże krewetki niegotowane, obrane i deveinedświeże krewetki niegotowane, obrane i deveined11 funt cukinii,suszone liście tymiankususzone liście tymianku1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigorąca wodagorąca woda1Średnia żółta cebula, posiekanamakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia38
Magazyn