Naleśnik Z Kaszy Gryczanej Nadziewany Jajkiem
Naleśnik z kaszy gryczanej wypełniony jajkiem może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 914 kalorii, 57g białka, oraz 55 g tłuszczu każdy. Na 3,06 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz mąkę gryczaną, masło, ser z mleka krowiego, taki jak beaufort, i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Naleśnik Z Kaszą Gryczaną Jagodową, Wegetariańska Pizza Z Kaszą Gryczaną, oraz Bezglutenowe pomarańcze i tosty Sezam gryka naleśniki Snackers.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać mąkę gryczaną i sól. W osobnej dużej misce lekko ubić 2 jajka, a następnie ubić 1 ½ szklanki mleka. Jeśli mieszanina jest zbyt gęsta, dodaj pozostałe mleko, aż do uzyskania aksamitnej konsystencji (ani grubej, ani cienkiej). Przykryć i przechowywać w lodówce ciasto przez co najmniej 30 minut. Przed użyciem wymieszać do rekombinacji.
Podgrzej 8-calową patelnię nieprzywierającą lub patelnię z krepy z pokrywką na średnim ogniu przez około 1 minutę.
Dodaj masło, wirując, aby pokryć patelnię. Chochla o ½ szklanki ciasta na środku patelni i natychmiast rozpocząć wirowanie patelni, aby rozprowadzić ciasto na powierzchni. Gotować przez 45 do 60 sekund lub do lekko złoty kolor. Odwróć i natychmiast posypać powierzchnię około 1/8 sera, rozbić jedno jajko w środek, a następnie posypać innym 1/8 sera; doprawić solą i pieprzem. Złóż boczne krawędzie naleśnika gryczanego na jajku, pozostawiając żółtko odsłonięte i nieprzerwane.
Umieść pokrywkę na patelni i gotować, aż żółtko jest ledwo ustawione, o 3 do 5 minut lub według własnych upodobań.
Podawać na gorąco. Powtórz jeszcze 3 razy z pozostałymi jajkami i ciasto.