Nagrodzona przez Wayne ' a zupa krabowa Maryland

Nagrodzona przez Wayne ' a zupa krabowa Maryland
Nagrodzona przez Wayne ' a zupa krabowa Maryland wymaga około 50 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 8 i kosztuje 3,82 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 27g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 244 kalorie. Sprawdza się jako dość drogie danie główne dla Jesień. 110 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka sosu pieprzowego, przyprawy do owoców morza, liście pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 99%, co jest doskonałe. Spróbuj Maryland Crab Soup, Maryland Crab Soup, oraz Maryland Crab Soup dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić wodę do wrzenia w garnku, a następnie dodać granulki bulionu z kurczaka i wołowiny, przyprawy z owoców morza, sos worcestershire, liście laurowe i cukier; mieszać, aż bulionówka się rozpuści. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Granulat Bulionu WołowegoGranulat Bulionu Wołowego
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Przyprawa Do Owoców MorzaPrzyprawa Do Owoców Morza
Sól I PieprzSól I Pieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
średnie Ciasto Dyniowe Każda)średnie Ciasto Dyniowe Każda)
Cały KurczakCały Kurczak
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Całe kraby pokroić na pół, dodać do garnka i doprowadzić do drugiego wrzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Usuń całe kraby po 5 do 10 minutach. Usuń nadmiar piany wytworzonej przez części kraba.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
4
Dodać pomidory i ostry sos; wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
PomidorPomidor
5
Dodaj marchew, seler, kukurydza, fasola szparagowa, fasola lima, kapusta, i cebula, doprowadzić do niskiego wrzenia, i gotować przez 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Fasola LimaFasola Lima
KapustaKapusta
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
KukurydzaKukurydza
6
Dodać ziemniaki i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
7
Dodać mięso krabowe i gotować przez 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CrabmeatCrabmeat
8
Podawać z posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Wyposażenie

Składniki

23 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła2(zima)granulat bulionu wołowegogranulat bulionu wołowego2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikapusta pokrojona w kostkękapusta pokrojona w kostkę7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipomidory w puszkach pokrojone w kostkępomidory w puszkach pokrojone w kostkę3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimarchew w plasterkachmarchew w plasterkach3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiseler pokrojony w kostkęseler pokrojony w kostkę6smallszupa kraby, lub 3 małe żywe kraby, oczyszczone i opłukanezupa kraby, lub 3 małe żywe kraby, oczyszczone i opłukane2(zima)granulki bulionowe z kurczakagranulki bulionowe z kurczaka454Orzechy dowolne (posiekane)mięso krabowe z pazurów, zbierane bez połamanych muszlimięso krabowe z pazurów, zbierane bez połamanych muszli3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiziarna kukurydzy, świeże lub mrożoneziarna kukurydzy, świeże lub mrożone3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkifasola szparagowa, świeża lub mrożonafasola szparagowa, świeża lub mrożona1zostawićPosiekana świeża natka pietruszki, do dekoracjiPosiekana świeża natka pietruszki, do dekoracji8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkifasola lima, świeża lub mrożonafasola lima, świeża lub mrożona454Orzechy dowolne (posiekane)grudkowe mięso krabowe, zbierane bez połamanych muszligrudkowe mięso krabowe, zbierane bez połamanych muszli11 funt cukinii,SOS ostra paprykaSOS ostra papryka4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiczerwony ziemniak w kostkęczerwony ziemniak w kostkę2(zima)przyprawa do owoców morza, lub więcej do smaku (polecane: Old Bay)przyprawa do owoców morza, lub więcej do smaku (polecane: Old Bay)2(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata4Średnia żółta cebula, posiekanamakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki12 do 16 bułek kanapkowych12 do 16 bułek kanapkowych1( bakłażany)cebula żółta, posiekanacebula żółta, posiekana

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest rodzina Frank Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 62 dolarów.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia55
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn