Nadziewane kwiaty cukinii
Nadziewane kwiaty cukinii może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 471 kalorii. Na $3.4 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 17 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jeśli masz kwiaty cukinii, oliwę z oliwek, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 93%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Nadziewane kwiaty cukinii z sosem oliwkowym, Nadziewane Kwiaty Cukinii, oraz Nadziewane Kwiaty Cukinii.
Instrukcje
Aby ciasto, ubić jajko, mąkę i wodorowęglan razem w szerokiej misce. Stopniowo wlać mrożoną wodę, ubijając w sposób ciągły, aż do uzyskania gładkiego ciasta konsystencja podwójnej śmietany. Odstawić.
W osobnej misce, pokonać wszystkie składniki napełniania wraz z niektórych przyprawy, aż dobrze wymieszane. Aby zrobić dressing, wymieszać wszystkie składniki w trzeciej misce z odrobiną przyprawy i odstawić.
Delikatnie otwórz każdy kwiat i usuń pręcik, jeśli istnieje.
Umieść łyżki nadzienia w środku. Zamknij kwiat, skręcając końce płatków, aby uszczelnić.
Podgrzać frytkownicę do 180C. (jeśli nie masz frytkownicy, patrz w prawo.) Praca w partiach, więc nie przeludnić patelnię, zanurzyć kwiaty w cieście i smażyć przez 2 min, a następnie użyć łyżki szczelinowej ostrożnie odwrócić je i smażyć przez kolejne 2 min, aż chrupiące.
Odcedzić na papierze kuchennym i pozostawić w ciepłym miejscu, podczas gdy resztę smażysz.
Posypać odrobiną soli i podawać 2 Kwiaty na każdym talerzu z okręgiem opatrunku wokół zewnętrznej części talerza.