Muffinki Kukurydziane Malinowe Bezglutenowe
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 120 kalorii. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 12 i kosztuje 40 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz opcjonalne: cukier, sól, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bezglutenowe Bezmleczne Muffiny Z Czekoladą Malinową, Muffinki bezglutenowe cytrynowo-malinowe, oraz Muffinki Malinowo-Imbirowe Bezglutenowe.
Instrukcje
Połącz suche składniki w dużej misce do mieszania.
Mokre składniki ubić w mniejszej misce.
Dodać mokry do suchego i mieszać do wymieszania. Delikatnie wymieszać z malinami. Podziel ciasto równo między kubki muffin. W razie potrzeby posypać wierzchy 1 łyżką cukru surowego.
Piec około 25 minut, lub aż wykałaczka włożona w środku jednego wyjdzie czysty. Pozostawić do ostygnięcia na patelni na 10 minut przed wyjęciem babeczek.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Gunderloch Estate Riesling Dry z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Gunderloch Estate Riesling Dry