Mozzarella Martini z Consomme ze świeżych pomidorów
Mozzarella Martini z Consomme ze świeżych pomidorów to dodatek bezglutenowy i wegetariański, zawierający lakto ovo . Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 246 kalorii . Za 2,13 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 41 minut . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Mieszanka oliwy bazyliowej, pomidorków koktajlowych, liści bazylii i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 89% , to danie jest niesamowite. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Martini ze świeżych pomidorów , Martini ze świeżych pomidorów i bazylii oraz Martini ze świeżymi pomidorami i pomidorami .
Instrukcje
Będziesz potrzebować wystarczającej ilości wody pomidorowej, aby napełnić kieliszki do martini, więc zmierz ich pojemność, prawdopodobnie od 5 do 9 uncji. Schłodź kieliszki do martini w zamrażarce, jeśli jest na to miejsce, lub włóż do lodówki na 1 godzinę przed podaniem. (Zamrażarka daje silny mróz.)
Do każdej szklanki włóż po 1 plasterku zielonego pomidora. Przekrój bocconcini na pół lub na ćwiartki, jeśli mają średnicę większą niż 1 cal. Nawlecz bocconccini i pomidorki koktajlowe na każdy z 4 drewnianych szpikulców o długości od 4 do 5 cali. Dopraw solą i pieprzem, a jeśli chcesz, skrop oliwą bazyliową. Szybko rozlej płyn pomidorowy do schłodzonych kieliszków do martini. Zrównoważ patyczki do szaszłyków na wierzchu szklanek, następnie weź liść bazylii na szklankę i potrzyj go wokół szklanego brzegu przed położeniem na wierzchu każdej szklanki, w pobliżu szpikulca.
*Nota kucharza: Nie można podać konkretnej ilości pomidorów, ponieważ ilość „wody” wypuszczonej przez pomidor zależy od wielu czynników, w tym od sezonu wegetacyjnego i odmiany. Nie pozwól, aby miąższ pomidorowy się zmarnował. Wykorzystaj ten przepis jako pretekst do rozpoczęcia sezonu na szybki sos pomidorowy. Sos możesz zamrozić lub puszkować i mieć go pod ręką podczas szybkich posiłków.
Zagotuj 2 duże garnki wody. Opuść pomidory do wody, blanszuj przez 45 sekund do 1 minuty.
Blanszowane pomidory ułożyć na blasze do pieczenia i obrać z nich skórkę. Za pomocą durszlaka nad miską wyciśnij nasiona i wnętrzności z każdego pomidora. Odłóż na bok i przechowuj w lodówce przezroczysty, napięty płyn do innych zastosowań. Obrane pomidory pokroić na 1-calowe kawałki i włożyć do blendera. Dokładnie zmiksuj.