Mortadella-Schab faszerowany z rozmarynem pieczone ziemniaki

Mortadella-Schab faszerowany z rozmarynem pieczone ziemniaki
Mortadella-Schab nadziewany rozmarynem z ziemniakami pieczonymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 56g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 581 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz mortadellę, pieczeń schabową, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Polędwica wieprzowa o zapachu rozmarynu faszerowana pieczonym czosnkiem, suszonymi morelami i żurawiną oraz sosem z wina porto, Schab nadziewany żurawiną i rozmarynem, oraz Schab Pieczony Z Rozmarynem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Grubo zmiażdżyć ziarna pieprzu i 2 łyżeczki koszernej soli z moździerzem i tłuczkiem, następnie dodać czosnek i zacieru, aż powstanie pasta. Wymieszać z niesolonym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło NiesoloneMasło Niesolone
Sól KoszernaSól Koszerna
PieprzPieprz
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
3
Jeśli schab został związany, Odrzuć sznurki. Połóż schab, grubą stronę w dół,na desce do krojenia wyłożonej folią. Motyl wieprzowina w spiralnym cięciu: znaleźć początek klapy na 1 długim boku schabu (gdzie usunięto kość). Zaczynając od wewnętrznej krawędzi klapy, wykonaj długie cięcie wzdłuż dolnej strony schabu za pomocą bardzo ostrego noża do odkostniania lub parkowania, zatrzymując się 1 cal od dołu (jest to początek spirali). Obróć nóż równolegle do dna schabu i zacznij ciąć do środka (równolegle do dna), utrzymując grubość mięsa tak równomiernie, jak to możliwe, drugą ręką delikatnie unosząc i odciągając górną część mięsa od noża, aż schab stanie się 1 długim płaskim kawałkiem mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
SchabSchab
KościKości
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
NóżNóż
4
Przykryj wieprzowinę arkuszem folii z tworzywa sztucznego i funt do 1/2 cala grubości gładkim pounder mięsa lub wałkiem do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Meat TenderizerMeat Tenderizer
Folia FoliowaFolia Foliowa
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
5
Zdjąć folię i rozprowadzić 1 łyżkę masła truflowego na wieprzowinie. Wierzch z połową mortadeli, lekko nakładające się plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
MortadellaMortadella
MasłoMasło
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
WieprzowinaWieprzowina
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
6
Posmarować mortadellą 1 łyżką masła truflowego, następnie polać pozostałą mortadellą i posmarować pozostałą łyżką masła truflowego. Zaczynając od końca, który był wnętrzem schabu, zwinąć schab ciasno i ułożyć, zszywać bok w dół (strona tłuszczu w górę), na desce do krojenia. Jeśli warstwa tłuszczu ma grubość 1/4 cala, wykonuj w niej bardzo blisko poprzeczne cięcia (w odległości około 1/8 cala; nie przecinaj mięsa), a następnie zwiąż sznurkiem kuchennym w odstępach 1-calowych. Całość natrzeć masłem pieprzowym, dobrze pokrywając warstwę tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MortadellaMortadella
PieprzPieprz
MasłoMasło
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
MięsoMięso
RolkaRolka
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
7
Wieprzowinę, tłustą stronę do góry, układamy na naoliwionym stelażu na patelni i pieczemy w środku piekarnika 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1
Podczas pieczenia wieprzowiny obrać i pokroić ziemniaki na pół. Ziemniaki Parboil w garnku 5-do 6-quart wrzącej osolonej wody 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Odcedzić w durszlaku 5 minut, a następnie wrzucić olej, rozmaryn, Pozostałe 1 1/2 łyżeczki koszernej soli i pieprzu w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
RozmarynRozmaryn
PieprzPieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wyjąć wieprzowinę z piekarnika i obniżyć temperaturę piekarnika do 163°.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Dodaj ziemniaki do pieczenia patelni, obracając je w soki patelni do Płaszcz, następnie pieczeń wieprzowa z ziemniakami, aż termometr włożony ukośnie 2 cale do rejestrów mięsa 155 ° F, 45 do 55 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
ZiemniakZiemniak
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
5
Przełożyć wieprzowinę na półmisek i odstawić na 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
6
Zwiększyć temperaturę piekarnika do 232° i wyjąć stelaż z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Rozłóż ziemniaki na patelni i piecz w środku piekarnika, mieszając co 5 minut, aż złoty kolor będzie brązowy, o 20 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Przełożyć do miski i ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Odtłuścić jak najwięcej tłuszczu z soków z patelni. Rozgrzać patelnię przez 2 palniki, następnie dodać bulion i rozpalić patelnię, gotując na dużym ogniu, mieszając i skrobając brązowe kawałki, 1 minutę. Wymieszać wodę i skrobię kukurydzianą, następnie dodać do mieszaniny bulionu i zagotować, ubijając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Zdjąć z ognia i ubić na maśle truflowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Wyrzucić sznurek, następnie pokroić wieprzowinę i podawać z sosem i ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
SOSSOS
WieprzowinaWieprzowina
1
* Wieprzowinę można posmarować masłem i nadziewać 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.* Dostępne w niektórych sklepach z żywnością specjalistyczną i D ' Artagnan (800-327-8246).
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia43
Magazyn