Mortadella-Schab faszerowany z rozmarynem pieczone ziemniaki
Mortadella-Schab nadziewany rozmarynem z ziemniakami pieczonymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 56g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 581 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz mortadellę, pieczeń schabową, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Polędwica wieprzowa o zapachu rozmarynu faszerowana pieczonym czosnkiem, suszonymi morelami i żurawiną oraz sosem z wina porto, Schab nadziewany żurawiną i rozmarynem, oraz Schab Pieczony Z Rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Grubo zmiażdżyć ziarna pieprzu i 2 łyżeczki koszernej soli z moździerzem i tłuczkiem, następnie dodać czosnek i zacieru, aż powstanie pasta. Wymieszać z niesolonym masłem.
Jeśli schab został związany, Odrzuć sznurki. Połóż schab, grubą stronę w dół,na desce do krojenia wyłożonej folią. Motyl wieprzowina w spiralnym cięciu: znaleźć początek klapy na 1 długim boku schabu (gdzie usunięto kość). Zaczynając od wewnętrznej krawędzi klapy, wykonaj długie cięcie wzdłuż dolnej strony schabu za pomocą bardzo ostrego noża do odkostniania lub parkowania, zatrzymując się 1 cal od dołu (jest to początek spirali). Obróć nóż równolegle do dna schabu i zacznij ciąć do środka (równolegle do dna), utrzymując grubość mięsa tak równomiernie, jak to możliwe, drugą ręką delikatnie unosząc i odciągając górną część mięsa od noża, aż schab stanie się 1 długim płaskim kawałkiem mięsa.
Przykryj wieprzowinę arkuszem folii z tworzywa sztucznego i funt do 1/2 cala grubości gładkim pounder mięsa lub wałkiem do ciasta.
Zdjąć folię i rozprowadzić 1 łyżkę masła truflowego na wieprzowinie. Wierzch z połową mortadeli, lekko nakładające się plastry.
Posmarować mortadellą 1 łyżką masła truflowego, następnie polać pozostałą mortadellą i posmarować pozostałą łyżką masła truflowego. Zaczynając od końca, który był wnętrzem schabu, zwinąć schab ciasno i ułożyć, zszywać bok w dół (strona tłuszczu w górę), na desce do krojenia. Jeśli warstwa tłuszczu ma grubość 1/4 cala, wykonuj w niej bardzo blisko poprzeczne cięcia (w odległości około 1/8 cala; nie przecinaj mięsa), a następnie zwiąż sznurkiem kuchennym w odstępach 1-calowych. Całość natrzeć masłem pieprzowym, dobrze pokrywając warstwę tłuszczu.
Wieprzowinę, tłustą stronę do góry, układamy na naoliwionym stelażu na patelni i pieczemy w środku piekarnika 20 minut.
Podczas pieczenia wieprzowiny obrać i pokroić ziemniaki na pół. Ziemniaki Parboil w garnku 5-do 6-quart wrzącej osolonej wody 5 minut.
Odcedzić w durszlaku 5 minut, a następnie wrzucić olej, rozmaryn, Pozostałe 1 1/2 łyżeczki koszernej soli i pieprzu w dużej misce.
Wyjąć wieprzowinę z piekarnika i obniżyć temperaturę piekarnika do 163°.
Dodaj ziemniaki do pieczenia patelni, obracając je w soki patelni do Płaszcz, następnie pieczeń wieprzowa z ziemniakami, aż termometr włożony ukośnie 2 cale do rejestrów mięsa 155 ° F, 45 do 55 minut.
Przełożyć wieprzowinę na półmisek i odstawić na 25 minut.
Zwiększyć temperaturę piekarnika do 232° i wyjąć stelaż z patelni.
Rozłóż ziemniaki na patelni i piecz w środku piekarnika, mieszając co 5 minut, aż złoty kolor będzie brązowy, o 20 minut więcej.
Przełożyć do miski i ogrzać.
Odtłuścić jak najwięcej tłuszczu z soków z patelni. Rozgrzać patelnię przez 2 palniki, następnie dodać bulion i rozpalić patelnię, gotując na dużym ogniu, mieszając i skrobając brązowe kawałki, 1 minutę. Wymieszać wodę i skrobię kukurydzianą, następnie dodać do mieszaniny bulionu i zagotować, ubijając, 1 minutę.
Zdjąć z ognia i ubić na maśle truflowym.
Wyrzucić sznurek, następnie pokroić wieprzowinę i podawać z sosem i ziemniakami.
* Wieprzowinę można posmarować masłem i nadziewać 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.* Dostępne w niektórych sklepach z żywnością specjalistyczną i D ' Artagnan (800-327-8246).