Morelos Salsa Verde
Morelos Salsa Verde wymaga około 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.23 za porcję. Jedna porcja zawiera 161 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Mało kto lubi tę przystawkę. Jeśli masz mielony kminek, granulki bulionu z kurczaka, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to raczej tanie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczony Tomatillo Salsa Verde & Salsa Verde Guacamole, Rozjaśnione Salsa Verde Chicken Enchiladas z ananasem awokado Salsa, oraz Basic Salsa Verde (Salsa Meksykańska).
Instrukcje
Umieść pomidory, jalapenos i czosnek w dużym garnku.
Wlać wystarczającą ilość wody, aby pokryć Tomatillo; będą unosić się, więc naciśnij je ręką podczas pomiaru wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż kolor Tomatillo rozjaśnia się do żółtego koloru, o 10 protokół.
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia na około 10 minut.
Odcedzić tomatillos, rezerwując wodę.
Umieść w misce blendera; dodaj goździki, kminek, pieprz i bulion z kurczaka. Puree aż będzie gładkie, użyj zarezerwowanej wody w razie potrzeby, aby dostosować konsystencję.