Mole Turcja
Indyk z kretem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 18 porcji z 434 kalorie, 56g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz SOS Kreta, indyka, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest solidne. Spróbuj Indyk Kret, Indyk z ryżem dla dwojga, oraz Indyk-Mole Tacos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Zmiksować SOS mole, 1 szklankę wody, czekoladę i 1/2 szklanki orzechów w blenderze na gładką masę.
Usunąć i wyrzucić szyjkę i podroby z ubytków indyka. Spłucz indyka; osusz papierowymi ręcznikami. Wolne nogi z pozycji schowanej. (Nie przecinaj pasma skóry.) Użyj gumowej szpatułki lub ręki, aby rozluźnić skórę nad piersią, zaczynając od otwarcia jamy ciała przez nogi.
Włożyć indyka od strony piersi do góry, na stelażu na patelni do pieczenia.
Rozprowadzić 1/2 szklanki mieszaniny kretów pod skórą. Pierś luźno przykryć folią, aby zapobiec przerostowi.
Pozostałą wodę wymieszać z mieszaniną kretów.
Pędzel z 1/4 szklanki mieszanki Kreta.
Piec 30 min. lub do czasu zakończenia Turcji (165F).
Odstawić 15 do 20 min. przed rzeźbieniem.
Do rondla usunąć kapanie, dodać pozostałą mieszaninę kretów (2-1 / 4 szklanki). Doprowadzić do wrzenia, często mieszając.
Podawać indyka z sosem Kret i pozostałymi orzechami.