Moja Mała Zupka Rybna
Moja mała Zupka rybna może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 1. Jedna porcja zawiera 1547 kalorii, 125g białka, oraz 66 g tłuszczu. Na 17,51 zł / porcja, ten przepis okładki 76% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, ząbki czosnku, wywar rybny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest dostarczany przez Recipezaar. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest dobre. Spróbuj Zupa Rybna, Zupa Rybna, oraz Zupa Rybna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Warzywa do zupy pokroić na kawałki (pomidory, cebula, marchew, por, seler, imbir).Śledzie oczyścić, usunąć płetwę grzbietową i pokroić na większe kawałki. Jeśli chcesz, możesz zostawić płetwę ogonową.
Rozgrzać oliwę z oliwek w garnku i smażyć śledź z obu stron przez około 1 minutę. Jeśli nie zdjąłeś płetw ogonowych, usuń te cztery kawałki i odłóż na bok.
Dodać filety anchois i zapiekać przez kolejną minutę.
Dodaj wszystkie warzywa, curry i pieprz cayenne w proszku i gotować przez około 3 protokół. Dobrze wymieszać.
Dodaj bulion rybny i wodę i gotuj, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj przez około 1 godzinę i od czasu do czasu mieszaj.Podczas gotowania zupy pokrój filety rybne na kawałki wielkości kęsa. Wyczyść krewetki tygrysie. Odstawić.Dla Aioli pokroić czosnek na kawałki i dodać go razem z oliwą z oliwek i żółtka do robota kuchennego.
Wymieszać do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji. Sól do smaku. Włożyć Aioli do małej miseczki i odstawić.
Chleb francuski pokroić w plasterki i tosty na złoty kolor. Odstawić.Po 1 godzinie gotowania weź zupę z ognia i zupę puree, aż będzie gładka. Możesz to zrobić w robocie kuchennym. Zupa powinna być bardzo gładka i kremowa. Możesz przesiać zupę, aby usunąć wszystkie pozostałe kawałki i kości ryb.Włożyć zupę do piekarnika na małym ogniu i dodać sherry, sok z limonki, cukier i szafran.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Dodać kawałki łososia i tilapii, krewetki tygrysie i kawałki ogona śledzi.
Niech gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut lub aż ryba jest zrobione i płatki łatwo.Zupę podzielić na miski i podawać z Aioli i tosty francuski chleb z boku.Uwaga na "małe całe ryby": używam śledzi.Uwaga na ogonach ryb: nie usuwam płetwy ogonowej i nie używam tych kawałków do dekoracji. Jeśli ci się nie podobają, usuń je. W takim przypadku możesz zostawić wszystkie kawałki śledzia w zupie.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.