Mleko z kardamonem i Mango (Maangai Pal Paysam)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc spróbuj mleka z kardamonem i Mango (Maangai Pal Paysam). Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 216 kalorii, 9g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ryż basmati, beztłuszczowe mleko skondensowane, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Budyń Z Mleka Kardamonowego, Mleko pistacjowe z Wanilianem i kardamonem, oraz Mleko bez skórki i kardamon "ciasto z dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pełne mleko i ryż basmati w dużym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. Zmniejszyć ogień do medium i delikatnie gotować 40 minut lub aż mieszanina zgęstnieje. (
Mieszanka będzie konsystencją podobną do zupy.) Wymieszać słodzone mleko skondensowane, kardamon i sól; gotować przez 5 minut, stale mieszając. Łyżka 1/2 szklanki mieszanki ryżu do każdej z 8 misek deserowych. Top każdej porcji z 1/4 szklanki posiekanego mango.