Miód sojowy Grillowany łosoś z Edamame i brązowym ryżem

Miód sojowy Grillowany łosoś z Edamame i brązowym ryżem
Need a bezglutenowe i pescatarian danie główne? Miód sojowy Grillowany łosoś z Edamame i brązowym ryżem może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Przepis ten służy 4. Na 4,88 zł za porcję, ten przepis okładki 45% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 563 kalorie, 48g białka, oraz 20 g tłuszczu. Mieszanka imbiru, brązowego ryżu, soku z limonki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać czarne nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Zdrowy Miód Len Tahini Chleb Bananowy jako deser. Jest idealny do Czwarty Lipca. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Miód Sojowy Grillowany Łosoś Z Edamame, Miód sojowy Grillowany łosoś z Edamame, oraz Teriyaki-glazurowany brązowy ryż i hamburgery Edamame z grillowanym ananasem i chrupiącą zieloną cebulką podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill na średnio wysokim bezpośrednim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Olej pędzelkowy na ruszcie grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Drobno posiekać kolendrę i szalotki, i wymieszać w 2 łyżeczki oleju i imbiru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
4
Wytnij dwie 3-calowe szczeliny przez skórę wzdłuż dna filetów z łososia, przechodząc w połowie do łososia. Równomiernie wypchaj szczeliny mieszanką ziół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
5
Rybę posypać 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
6
Wymieszaj razem miód, sok z limonki i sos sojowy, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
7
Połóż łososiową skórkę na grillu i gotuj, aż będzie dobrze zaznaczone, 3 do 4 minut. Odwróć łososia i kontynuuj gotowanie, szczotkując wierzchołki sosem, aż ryba zostanie ugotowana, około 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Przełożyć na talerz i posypać wierzchy sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
9
Połączyć edamame, 1 łyżkę wody i 1/4 łyżeczki soli w kuchence mikrofalowej. Gotować na wysokim poziomie, aż się rozgrzeje, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Łosoś, edamame, brązowy ryż i pomarańczowe kliny podzielić równomiernie na cztery talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Przyprawowa Lawry'sSól Przyprawowa Lawry's
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
11
Każdy podawać ze szklanką mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy rozważyć przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka, nisko taninowa czerwień, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Louis Jadot Pinot Noir z oceną 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Louis Jadot Pinot Noir
Louis Jadot Pinot Noir
Pinot Noir Jadot jest czystym winem odmianowym produkowanym z moszczu Pinot Noir i win wybranych z wiejskich winnic w całym Côte d ' Or I Côte Chalonnaise. Podobnie jak w przypadku kilku mniejszych win, Maison Louis Jadot praktykuje "réplis", aby poprawić jakość wina poprzez odtajnienie niektórych win o wyższej apelacji, które mają zostać włączone do mieszanki. Ostatnie partie są starannie wybierane i, w zależności od rocznika, starzone przez kilka miesięcy w dębowych beczkach, aby przywołać czyste, Dojrzałe smaki czerwonych jagód i ziemistość winogron złagodzonych subtelnym dotykiem drewna. Odzwierciedlając styl Jadot, Pinot Noir Jadot jest harmonijny i zrównoważony, z pulchną owocowością i jedwabistą teksturą zrównoważoną przez okrągłe, delikatne taniny w winie o średnim ciele i eleganckiej strukturze. Bardzo typowy, pachnący bukiet odmianowy uzupełnia pyszne, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn