Migdałowy budyń chlebowy z solonym sosem karmelowym

Migdałowy budyń chlebowy z solonym sosem karmelowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj migdałowego budyniu chlebowego z solonym sosem karmelowym. Jedna porcja zawiera 398 kalorii, 8G białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cukier, migdały, pół na pół i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Budyń chlebowy z solonym sosem karmelowym, Budyń chlebowy z solonym karmelowym sosem Whiskey, oraz Budyń z dyni czekoladowy chleb z solonym sosem karmelowym # SundaySupper.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozłóż migdały na obranej arkuszu do pieczenia; tosty, rzucając w połowie, aż do brązowego, 12-15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
TostyTosty
3
Ochłoń.
4
Przenieść schłodzone migdały do żywnościprocesor.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
5
Dodać masło, ekstrakt migdałowy, ifusing, i sól, i proces, aż mixtureis tekstury grubo zmielony peanutbutter. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
MasłoMasło
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
SólSól
1
Ubij cukier, śmietanę oftartar i 3 łyżki wody w średnim puree. Doprowadzić do wrzenia na średnio wysokimgrzane, mieszając w celu rozpuszczenia cukru. Gotuj, bez mieszania, aż zacznie się mieszanieć karmelizować w miejscach. Za pomocą heatproofspatula, wymieszać mieszaninę w celu zapewnienia evencaramelization. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina będzie miała kolor miodu, 10-12 minut. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego iKontynuuj gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż karmel będzie miał głęboki bursztynowy kolor, około 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
KremKrem
MiódMiód
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Usuń karmel z ognia; ostrożnie, biszkopt w maśle (mieszanina będzie bubblevigously), a następnie śmietana i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
MasłoMasło
KremKrem
SólSól
3
Niech ostygnie na patelni, a następnie wlać do małego bowl.DO AHEAD: sos karmelowy może być zrobiony 2 tygodnie wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
PatelniaPatelnia
4
Ostudzić całkowicie, przykryć i schłodzić. Przewiń przed użyciem.
1
Połącz pół na pół i śmietanę w średnim rondlu.Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodaćbean. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
KremKrem
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Żółtka, jajka, cukier i saltin ubić w średniej misce do wymieszania. Stopniowo mieszanka gorącej śmietany do mieszaniny jaj.Przykryj krem folią i odstaw na 30 minut, aby smaki się stopiły.Odcedź krem do dużej miski; discardvanilla bean.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
BudyńBudyń
KremKrem
CukierCukier
JajkoJajko
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrzepaczkaTrzepaczka
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
Rozgrzej piekarnik do 177°. patelnia z masłem; odstawić. Za pomocą noża do biszkoptów, wyciąć wyjce z każdej kromki chleba, rezerwującekrapy. Ułóż skrawki chleba na patelni weven warstwie i lekko naciśnij, aby zagęścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbatnikiHerbatniki
MasłoMasło
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
PiekarnikPiekarnik
4
Każdy okrągły chleb posmarować migdałembutter (zostanie Ci trochę, zachowaj tosty na śniadanie).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
ChlebChleb
TostyTosty
5
Umieścić wszystkie but1 chleb okrągły masło migdałowe bok w dół WPAN (na wierzchu skrawków), nakładając się lekko, aby utworzyć półkole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło MigdałoweMasło Migdałowe
ChlebChleb
6
Miejsce lastround w centrum (chleb będzie pochodzić O3 / 4 " -1 " powyżej krawędzi patelni).
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Polać chlebem równomiernie kremem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
ChlebChleb
8
Posypać migdałami i cukrem surowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier SurowyCukier Surowy
MigdałyMigdały
9
Umieść patelnię tortową na dużej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
10
Wlać gorącą wodę do patelni do pieczenia comehalfway się boki patelni ciasto. Patelnię przykryć folią, lekko nakryć w razie potrzeby, aby nie dotykać chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Piec budyń do góry nie jiggleale centrum nie jest całkiem ustawione, 25-30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Usuń folię z patelni i zwiększ temperaturę owentu do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
13
Piec budyń, ażustard jest ustawiony w środku i na górze jestgolden brown i chrupiące, o 25 minutdłuższe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Wyjmij patelnię z patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
15
Letcool lekko. Pudding z pudrem w proszku. Pokroić w kliny.
16
Układamy na talerzach, polewamy sosem karmelowym i topujemy dolewką crème fraîche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
Creme FraicheCreme Fraiche
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Magazyn