Messicani z sosem szpinakowo-serowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Messicani ze szpinakiem i sosem serowym. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 832 kalorie, 33g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 22 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, masło, obfite ruszty z mielonej gałki muszkatołowej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć zwykłą mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Ser Tortellini w sosie pomidorowo-szpinakowym, Ser Pleśniowy SOS Szpinak Orzo, oraz Szpinak i trzy serowe Ravioli z sosem Sugo.
Instrukcje
Gorące mleko zalać trzema ząbkami czosnku, liśćmi laurowymi, tymiankiem i odrobiną startej gałki muszkatołowej. Pozostawić na 10 minut. Roztopić masło na patelni na małym ogniu, następnie dodać mąkę i gotować przez pięć minut, regularnie mieszając.
Wlać zaparzoną mieszaninę mleka (najpierw odcedzić, aby pozbyć się czosnku itp.), stopniowo, do mieszanki mąki i masła (zasmażki), cały czas mieszając, przy niskim ogniu, aby nie spalił się na dnie patelni.
Następnie dodać pieprz i doprowadzić do powolnego gotowania na wolnym ogniu przez pięć minut w powolnej temperaturze, stale mieszając, przed dodaniem sera.
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Szpinak umyć w durszlaku, a następnie zalać go czajnikiem pełnym wrzącej wody. Gdy zwiędnie, odśwież zimną wodą. Wyciśnij z niego jak najwięcej wody.
Szpinak posiekać i wymieszać z sosem serowym.
Wymieszać sos przez ugotowany makaron i podawać.