Membrillo (Pasta Z Pigwy)

Membrillo (Pasta Z Pigwy)
Membrillo (pasta z pigwy) jest bezglutenowe, bezmleczne, Wegetariańskie lacto ovo i przyjazne dla fodmap przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 1038 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 11,53 zł / porcja, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 522 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz pigwę, sok z cytryny, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Membrillo (Pasta Z Pigwy), Empanadas de Membrillo (pigwa argentyńska i ser Empanadas), oraz Tajny składnik (membrillo): jabłko i gruszka Membrillo TUR są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Umieścić kawałki pigwy w dużym rondlu (6-8 ćwiartek) i przykryć wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
PigwaPigwa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj wanilii i skórki cytryny i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć na wolnym ogniu, przykryć, i niech gotować, aż kawałki pigwy są przetargu widelec (30-40 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
Barwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I CzerwonyBarwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I Czerwony
PigwaPigwa
3
Zrobić przecier z pigwy: odcedzić wodę z kawałków pigwy. Wyrzucić wanilię, ale zachować skórkę cytrynową z pigwą. Przecier kawałki pigwy w robocie kuchennym, blenderze lub za pomocą młyna spożywczego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
Barwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I CzerwonyBarwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I Czerwony
PigwaPigwa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Zmierz przecier: Zmierz przecier z pigwy. Niezależnie od ilości przecieru z pigwy, tyle cukru będziesz potrzebować. Więc jeśli masz 4 szklanki purée, będziesz potrzebował 4 szklanki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
PigwaPigwa
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
5
Przecier rozgrzać, aby rozpuścić cukier, dodać sok z cytryny: przecier z pigwy przełożyć na dużą patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
PigwaPigwa
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Ciepło do średnio-niskich.
7
Dodać cukier. Mieszaj drewnianą łyżką, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
8
Dodaj sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
9
Gotować na małym ogniu, aż będzie gęsty i Ciemnoróżowy: nadal gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez 1-1 1/2 godziny, aż pasta z pigwy będzie bardzo gęsta i będzie miała głęboki pomarańczowo-różowy kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
PigwaPigwa
10
Umieścić w niskim piekarniku do wyschnięcia: Rozgrzej piekarnik do niskiej 125°f (52°C). Wyłóż patelnię do pieczenia 8x8 z papierem do pieczenia (nie używaj papieru woskowego, stopi się!). Papier do pieczenia posmarować cienką warstwą masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
11
Wlać gotowaną pastę z pigwy do wyłożonej pergaminem patelni do pieczenia. Wygładzić górną część pasty, aby była równa.
Składniki, których będziesz potrzebować
PigwaPigwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
12
Umieść pastę membrillo w piekarniku 52° na godzinę lub dłużej, aby pomóc jej wyschnąć. (Jeśli masz konwekcję lub wentylator do piekarnika, użyj go.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
13
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
14
Podawać: podawać, pokroić w kwadraty lub kliny i przedstawić z serem Manchego. Aby zjeść, weź mały kawałek membrillo i rozłóż go na plasterku sera. Przechowywać przez owinięcie w folię lub folię, Przechowywanie w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser ManchegoSer Manchego
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
15
Uwaga:po raz pierwszy zrobiłem to zestaw górnej części, ale na dole nie. Aby naprawić, opróżniłem pastę z pigwy do dużej miski pyrex i wstawiłem do kuchenki mikrofalowej. Gotowałem go na wysokim poziomie w krokach 5 minut przez 20 minut. W ostatniej chwili jedna z krawędzi zaczęła się karmelizować i brązowieć. To nie chcesz się stało, ponieważ karmelizowane części niszczą smak, ale w tym przypadku było to dobre wskazanie, że reszta pasty z pigwy jest gotowa. Odrzuciłem rumiane części i zwrócił resztę do nowo wyłożone naczynia do pieczenia. Z powrotem do piekarnika na godzinę i to było zrobione do perfekcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
PigwaPigwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn