Membrillo (Pasta Z Pigwy)
Membrillo (pasta z pigwy) jest bezglutenowe, bezmleczne, Wegetariańskie lacto ovo i przyjazne dla fodmap przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 1038 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 11,53 zł / porcja, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 522 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz pigwę, sok z cytryny, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Membrillo (Pasta Z Pigwy), Empanadas de Membrillo (pigwa argentyńska i ser Empanadas), oraz Tajny składnik (membrillo): jabłko i gruszka Membrillo TUR są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieścić kawałki pigwy w dużym rondlu (6-8 ćwiartek) i przykryć wodą.
Dodaj wanilii i skórki cytryny i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć na wolnym ogniu, przykryć, i niech gotować, aż kawałki pigwy są przetargu widelec (30-40 minut).
Zrobić przecier z pigwy: odcedzić wodę z kawałków pigwy. Wyrzucić wanilię, ale zachować skórkę cytrynową z pigwą. Przecier kawałki pigwy w robocie kuchennym, blenderze lub za pomocą młyna spożywczego.
Zmierz przecier: Zmierz przecier z pigwy. Niezależnie od ilości przecieru z pigwy, tyle cukru będziesz potrzebować. Więc jeśli masz 4 szklanki purée, będziesz potrzebował 4 szklanki cukru.
Przecier rozgrzać, aby rozpuścić cukier, dodać sok z cytryny: przecier z pigwy przełożyć na dużą patelnię.
Ciepło do średnio-niskich.
Dodać cukier. Mieszaj drewnianą łyżką, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Gotować na małym ogniu, aż będzie gęsty i Ciemnoróżowy: nadal gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez 1-1 1/2 godziny, aż pasta z pigwy będzie bardzo gęsta i będzie miała głęboki pomarańczowo-różowy kolor.
Umieścić w niskim piekarniku do wyschnięcia: Rozgrzej piekarnik do niskiej 125°f (52°C). Wyłóż patelnię do pieczenia 8x8 z papierem do pieczenia (nie używaj papieru woskowego, stopi się!). Papier do pieczenia posmarować cienką warstwą masła.
Wlać gotowaną pastę z pigwy do wyłożonej pergaminem patelni do pieczenia. Wygładzić górną część pasty, aby była równa.
Umieść pastę membrillo w piekarniku 52° na godzinę lub dłużej, aby pomóc jej wyschnąć. (Jeśli masz konwekcję lub wentylator do piekarnika, użyj go.)
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Podawać: podawać, pokroić w kwadraty lub kliny i przedstawić z serem Manchego. Aby zjeść, weź mały kawałek membrillo i rozłóż go na plasterku sera. Przechowywać przez owinięcie w folię lub folię, Przechowywanie w lodówce.
Uwaga:po raz pierwszy zrobiłem to zestaw górnej części, ale na dole nie. Aby naprawić, opróżniłem pastę z pigwy do dużej miski pyrex i wstawiłem do kuchenki mikrofalowej. Gotowałem go na wysokim poziomie w krokach 5 minut przez 20 minut. W ostatniej chwili jedna z krawędzi zaczęła się karmelizować i brązowieć. To nie chcesz się stało, ponieważ karmelizowane części niszczą smak, ale w tym przypadku było to dobre wskazanie, że reszta pasty z pigwy jest gotowa. Odrzuciłem rumiane części i zwrócił resztę do nowo wyłożone naczynia do pieczenia. Z powrotem do piekarnika na godzinę i to było zrobione do perfekcji.