Melitzanosalata Agioritiki (Ateńska Sałatka Z Bakłażana)
Melitzanosalatan Agioritiki (Ateńska Sałatka z bakłażana) może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 4. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 159 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Jeśli masz cebulę, sól, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 52%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Melitzanosalata-Bakłażan Grecki, Grillowany Bakłażan Grecki (Melitzanosalata), oraz Ateński Pies.
Instrukcje
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu.
Przekłuć bakłażana kilka razy czubkiem noża do parkowania lub widelca. Bakłażan gotować na rozgrzanym grillu, często obracając, aż skóra zostanie zwęglona, a bakłażan będzie miękki, około 15 minut. Odstawić na bok, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Usuń skórę z bakłażana i pokrój miąższ.
Umieść w misce i dodaj pomidora, cebulę, natkę pietruszki, oliwę z oliwek, ocet i ser feta; dobrze wymieszaj. Przechowywać w lodówce przez godzinę, a przed podaniem doprawić do smaku solą.