Medaliony Danieli z zielonymi karmelizowanymi jabłkami

Medaliony Danieli z zielonymi karmelizowanymi jabłkami
Medaliony Danieli z zielonymi karmelizowanymi jabłkami to bezglutenowe przepis z 3 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 554 kalorie. Na 5,77 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz szpik kostny, oliwę z oliwek, bukiet garni i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 36%. Spróbuj Medaliony wieprzowe z żurawiną i jabłkami, Medaliony wieprzowe z jabłkami smażonymi, oraz Medaliony wieprzowe z szalotkami i sosem Magic Green dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić sos: w dużym rondlu użyj niewielkiej ilości oleju do podsmażenia kości, które zostały usunięte z ugoru. Gdy mają bogaty ciemny kolor, dodaj pastę pomidorową, mirepoix, bouquet garni i 2 1/3 kwarty wody i gotuj przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
(w Przybliżeniu Do Zrobienia Zasmażki)(w Przybliżeniu Do Zrobienia Zasmażki)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
W innej patelni, podsmażyć szalotkę w trochę więcej oliwy z oliwek, aż przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Zdjąć z ognia i dodać wino i Porto. Wróć do ciepła i pozwól, aby ciecz zmniejszyła się, aż prawie odparuje. Należy zachować ostrożność, ponieważ ciecz może się zapalić. Następnie dodaj wywar z drugiej patelni saute do redukcji wina. Gotować przez kolejne 40 minut. Przejdź przez chinois.
Składniki, których będziesz potrzebować
RedukcjaRedukcja
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
PortPort
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodać sól i pieprz, do smaku. Ta ilość sosu będzie służyć od 8 do 10 osób.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
5
Aby przygotować i przedstawić Daniele, posolić i pieprz medaliony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
DziczyznaDziczyzna
6
Saute w trochę oliwy z oliwek i gotować na średnim ogniu, aż rzadko do średnio rzadko.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
7
Pozwól odpocząć. W innej patelni saute, umieścić klarowane masło i podsmażyć jabłka z cukrem pudrem przez 25 sekund, aż będą złoty kolor. Sprawdź czułość nożem do parowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Cukru Demerara3 łyżki Cukru Demerara
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Umieść medaliony jak 3 płatki wskazujące od środka talerza. Na górze każdego medalionu umieść łyżkę szpiku kostnego. Pomiędzy zewnętrznymi końcami Medalionów umieść 2 kawałki jabłka wygięte na zewnątrz jak skrzydła. Pomiędzy łukiem jabłek umieść 1 małą marchewkę wewnątrz 2 końcówek szparagów. Na środku talerza umieścić tylko 1 łyżkę sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia7
Magazyn