Małże Curry
Curry małże wymaga około 30 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 132 kalorie, 11g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Udaj się do sklepu i odebrać masło, kolendra, Wino, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 55%. Spróbuj Małże Curry, Curry Gotowane Na Parze Małże, oraz Curry małże w białym Ale dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i czosnek; smażyć 1 minutę lub do miękkości.
Dodaj małże i wino. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub do otwarcia muszli. Wyrzucić nieotwarte pociski.
Usuń małże za pomocą łyżki szczelinowej. Małże podziel równomiernie na 4 miski. Trzymaj ciepło.
Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Dodać mleko kokosowe, curry, i sól do patelni; gotować 3 protokół, stale mieszając. SOS kadzi równomiernie na każdej porcji; posypać kolendrą.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.