Maurowie i chrześcijanie (Moros y Cristianos) to bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Ten przepis służy 8. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 386 kalorii. Mieszanka boczku, liścia laurowego, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Quick & Easy Moros y Cristianos, oraz Kubańska czarna fasola i ryż (Moros y Cristianos) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Gotowanie fasoli
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola
2
Wypłukać i obrać fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola
3
Umieść w średnim ciężkim dnie garnku z 2 1/2 wody Quarts, cebula, papryka, ajíes lub cubanelle pieprz, i szynka hock, Jeśli za pomocą, i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Obniżyć ciepło do średniego i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż ziarna będą miękkie, ale nadal zachowują swój kształt, o 2 godziny.
Umieścić ryż w średniej misce, przykryć zimną wodą z kranu i zawirować ryż, a następnie odcedzić, trzymając ryż w miejscu jedną ręką. Powtórz proces tyle razy, ile to konieczne, aż woda będzie czysta.
Rozgrzać olej w garnku o dużym dnie na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
9
Dodać pokrojony w kostkę boczek i podsmażyć na złoty kolor, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
10
Dodaj cebulę, zielony pieprz, kminek, oregano, i liść laurowy i smażyć, aż cebula jest miękka, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pieprz
Liście Laurowe
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Kminek
Cebula
11
Dodać ryż i dokładnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
12
Dodać fasolę i zarezerwowany płyn do gotowania fasoli, następnie dodać ocet, sherry i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Fasola
Sól
13
Dobrze wymieszać i smak przypraw; dodać szczyptę więcej sherry, ocet, i / lub przyprawy w razie potrzeby. Płyn do gotowania powinien być aromatyczny. Gotuj, odsłonięte, aż większość płynu zostanie wchłonięta i na powierzchni ryżu uformują się małe kratery. Ryż lekko puch widelcem kuchennym, zmniejszyć ogień do najniższego możliwego ustawienia i gotować, szczelnie przykryte, przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy
Ocet
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Przyprawy
Ryż
14
Wyjąć z ognia i odstawić, odkryte, na co najmniej 10 minut przed podaniem.
15
Uwaga kucharza: do tego przepisu fasola nie musi być moczona. Standardową procedurą jest użycie takiej samej ilości gotowanej fasoli jak surowy ryż, ale stosunek ten można dostosować do smaku. Jeśli jednak fasola jest lekko rozgotowana, zmniejsz ilość, aby uniknąć przekręcania ryżu. Kubańczycy zawsze używali przerobionego ryżu wuja Bena ze względu na niską zawartość skrobi.Praca z wyprzedzeniem: fasola może być gotowana do 2 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia
Fasola
Ryż
16
Odcedzić je, rezerwując płyn do gotowania i przechowywać w lodówce fasoli i płynu oddzielnie. Dla szybkiej naprawy, ten przepis może być przygotowany z 2 filiżanki fasoli w puszkach (jeden 15-uncja puszka).
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola
17
Odcedzić w durszlaku ustawionym nad miską i użyć bulionu z fasoli jako części płynu wymaganego w przepisie.Zalecane garnki: 4-do 5 - quart 10-do 12-calowy ciężki dnie garnek, co najmniej 3 1/2 cala głębokości, lub 4-do 5 - quart 10-do 12-calowy cast-aluminium caldero.