Maurowie i chrześcijanie (Moros y Cristianos)

Maurowie i chrześcijanie (Moros y Cristianos)
Maurowie i chrześcijanie (Moros y Cristianos) to bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Ten przepis służy 8. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 386 kalorii. Mieszanka boczku, liścia laurowego, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Quick & Easy Moros y Cristianos, oraz Kubańska czarna fasola i ryż (Moros y Cristianos) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotowanie fasoli
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
2
Wypłukać i obrać fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
3
Umieść w średnim ciężkim dnie garnku z 2 1/2 wody Quarts, cebula, papryka, ajíes lub cubanelle pieprz, i szynka hock, Jeśli za pomocą, i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Obniżyć ciepło do średniego i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż ziarna będą miękkie, ale nadal zachowują swój kształt, o 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CubanellePieprz Cubanelle
PaprykaPapryka
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
FasolaFasola
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Odcedzić, rezerwując 4 szklanki płynu do gotowania. Wyrzucić warzywa i szynkę; powinieneś mieć 2 szklanki gotowanej fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
FasolaFasola
5
Wykańczanie naczynia
6
Umieścić ryż w średniej misce, przykryć zimną wodą z kranu i zawirować ryż, a następnie odcedzić, trzymając ryż w miejscu jedną ręką. Powtórz proces tyle razy, ile to konieczne, aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Dobrze spuścić na sitku lub sitku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
8
Rozgrzać olej w garnku o dużym dnie na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Dodać pokrojony w kostkę boczek i podsmażyć na złoty kolor, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
10
Dodaj cebulę, zielony pieprz, kminek, oregano, i liść laurowy i smażyć, aż cebula jest miękka, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony PieprzZielony Pieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KminekKminek
CebulaCebula
11
Dodać ryż i dokładnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
12
Dodać fasolę i zarezerwowany płyn do gotowania fasoli, następnie dodać ocet, sherry i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
FasolaFasola
SólSól
13
Dobrze wymieszać i smak przypraw; dodać szczyptę więcej sherry, ocet, i / lub przyprawy w razie potrzeby. Płyn do gotowania powinien być aromatyczny. Gotuj, odsłonięte, aż większość płynu zostanie wchłonięta i na powierzchni ryżu uformują się małe kratery. Ryż lekko puch widelcem kuchennym, zmniejszyć ogień do najniższego możliwego ustawienia i gotować, szczelnie przykryte, przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
OcetOcet
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
PrzyprawyPrzyprawy
RyżRyż
14
Wyjąć z ognia i odstawić, odkryte, na co najmniej 10 minut przed podaniem.
15
Uwaga kucharza: do tego przepisu fasola nie musi być moczona. Standardową procedurą jest użycie takiej samej ilości gotowanej fasoli jak surowy ryż, ale stosunek ten można dostosować do smaku. Jeśli jednak fasola jest lekko rozgotowana, zmniejsz ilość, aby uniknąć przekręcania ryżu. Kubańczycy zawsze używali przerobionego ryżu wuja Bena ze względu na niską zawartość skrobi.Praca z wyprzedzeniem: fasola może być gotowana do 2 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkrobiaSkrobia
FasolaFasola
RyżRyż
16
Odcedzić je, rezerwując płyn do gotowania i przechowywać w lodówce fasoli i płynu oddzielnie. Dla szybkiej naprawy, ten przepis może być przygotowany z 2 filiżanki fasoli w puszkach (jeden 15-uncja puszka).
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
17
Odcedzić w durszlaku ustawionym nad miską i użyć bulionu z fasoli jako części płynu wymaganego w przepisie.Zalecane garnki: 4-do 5 - quart 10-do 12-calowy ciężki dnie garnek, co najmniej 3 1/2 cala głębokości, lub 4-do 5 - quart 10-do 12-calowy cast-aluminium caldero.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
GarnekGarnek
18
Przedruk za zgodą Gran cocina Latina: Jedzenie Ameryki Łacińskiej przez Maricel Presilla, © 2012 Norton
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia17
Magazyn