Mater ' s Mississippi Tuna Melt może być tylko Southern przepis, którego szukasz. Na 7,52 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 1666 kalorii, 60g białka, oraz 123g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 6 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, amerykańskiego rzemieślniczego cheddara, oleju canolan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 83%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Mater ' s Mississippi Tuna Melt, Stopić Serce Stopić Tuńczyk, oraz Niedzielna zdrowa, pyszna, prawdziwa Sałatka z tuńczyka-do sałatki z tuńczyka, Melt.
Instrukcje
1
Dodać aioli i rozpocząć marynowanie tuńczyka wcześnie w ciągu dnia. Mikrofalówka cytryny i limonki w małej misce, aby uwolnić olejki eteryczne i odstawić tylko na tyle długo, aby być w stanie obsłużyć. W międzyczasie, przez rurę zasilającą uruchomionego blendera, dodaj 1 na raz, żółtka, suchą musztardę, sól i biały pieprz. Do tego czasu mikro-falowana cytryna i limonka powinny być wystarczająco chłodne, aby sobie poradzić. Pozostawiając uruchomiony blender, wyciśnij sok z połowy 1 cytryny przez otwór zasilający, a następnie dodaj olej w wolnym strumieniu.
Steki z tuńczyka doprawiamy solą i pieprzem, wkładamy do nieaktywnego pojemnika i wyciskamy na nich resztę cytryny i limonki. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Stek Z Tuńczyka
Cytryna
Wapno
4
Rozgrzać grill lub rozgrzać brojlery w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Kasztany Wodne, Julienne
5
Marynowanego tuńczyka posmarować 1 łyżką oliwy z oliwek. Gotować, aż rumiane, aż ryby płatki widelcem, 3 do 6 minut na stronę, a następnie niech reszta. Pozostawić grill gorący lub piekarnik na chleb tostowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tosty
Oliwa Z Oliwek
Ryby
Tuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
Piekarnik
6
Oliwę z oliwek (około 1 łyżka na pół) posmarować włoskim chlebem i lekko tostować, albo na grillu, albo pod brojlerem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoski Chleb
Oliwa Z Oliwek
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
Kasztany Wodne, Julienne
7
Płatek tuńczyka, umieścić w misce z szalotki i kopru włoskiego i złożyć w aioli. Łyżka mieszanki tuńczyka na tosty włoski chleb, skropić niewielką ilość octu balsamicznego nad, i top z Cheddar.
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Dwa winorośle Columbia Valley Merlot z 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 7 dolarów za butelkę.