Mater ' s Mississippi Tuna Melt

Mater ' s Mississippi Tuna Melt
Mater ' s Mississippi Tuna Melt może być tylko Southern przepis, którego szukasz. Na 7,52 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 1666 kalorii, 60g białka, oraz 123g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 6 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, amerykańskiego rzemieślniczego cheddara, oleju canolan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 83%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Mater ' s Mississippi Tuna Melt, Stopić Serce Stopić Tuńczyk, oraz Niedzielna zdrowa, pyszna, prawdziwa Sałatka z tuńczyka-do sałatki z tuńczyka, Melt.

Instrukcje

1
Dodać aioli i rozpocząć marynowanie tuńczyka wcześnie w ciągu dnia. Mikrofalówka cytryny i limonki w małej misce, aby uwolnić olejki eteryczne i odstawić tylko na tyle długo, aby być w stanie obsłużyć. W międzyczasie, przez rurę zasilającą uruchomionego blendera, dodaj 1 na raz, żółtka, suchą musztardę, sól i biały pieprz. Do tego czasu mikro-falowana cytryna i limonka powinny być wystarczająco chłodne, aby sobie poradzić. Pozostawiając uruchomiony blender, wyciśnij sok z połowy 1 cytryny przez otwór zasilający, a następnie dodaj olej w wolnym strumieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
żółtko Jajażółtko Jaja
AioliAioli
SokSok
CytrynaCytryna
WapnoWapno
SólSól
TuńczykTuńczyk
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wyjąć do miski i przechowywać w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Steki z tuńczyka doprawiamy solą i pieprzem, wkładamy do nieaktywnego pojemnika i wyciskamy na nich resztę cytryny i limonki. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
CytrynaCytryna
WapnoWapno
4
Rozgrzać grill lub rozgrzać brojlery w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Marynowanego tuńczyka posmarować 1 łyżką oliwy z oliwek. Gotować, aż rumiane, aż ryby płatki widelcem, 3 do 6 minut na stronę, a następnie niech reszta. Pozostawić grill gorący lub piekarnik na chleb tostowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
TostyTosty
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RybyRyby
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PiekarnikPiekarnik
6
Oliwę z oliwek (około 1 łyżka na pół) posmarować włoskim chlebem i lekko tostować, albo na grillu, albo pod brojlerem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoski ChlebWłoski Chleb
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Płatek tuńczyka, umieścić w misce z szalotki i kopru włoskiego i złożyć w aioli. Łyżka mieszanki tuńczyka na tosty włoski chleb, skropić niewielką ilość octu balsamicznego nad, i top z Cheddar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
Włoski ChlebWłoski Chleb
Zielona CebulaZielona Cebula
Ser CheddarSer Cheddar
Koper WłoskiKoper Włoski
AioliAioli
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Podgrzać krótko w piekarniku, aby stopić ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser TopionySer Topiony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Dekoruj świeżym koperkiem. To jest świetne podawane ze świeżą zupą pomidorową, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa PomidorowaZupa Pomidorowa
świeży Koperekświeży Koperek

Składniki

680Orzechy dowolne (posiekane)steki z tuńczykasteki z tuńczyka1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolej rzepakowy (musi być w temperaturze pokojowej)olej rzepakowy (musi być w temperaturze pokojowej)113Orzechy dowolne (posiekane)Amerykański rzemieślniczy Cheddar (taki jak Grafton Village Classic Reserve), krojony o grubości 1/8 cala z serową płaszczyznąAmerykański rzemieślniczy Cheddar (taki jak Grafton Village Classic Reserve), krojony o grubości 1/8 cala z serową płaszczyzną01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.musztarda suchamusztarda sucha2largesżółtka jajżółtka jaj3(zima)(lub tyle, ile potrzeba) oliwa z oliwek extra virgin (około 1 łyżka do szczotkowania ryb i 2 do chleba)(lub tyle, ile potrzeba) oliwa z oliwek extra virgin (około 1 łyżka do szczotkowania ryb i 2 do chleba)4zdaniekoper włoski cienko pokrojonykoper włoski cienko pokrojony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielony świeży koperekmielony świeży koperek1BochenekChleb włoski krojony w 1/2 długościChleb włoski krojony w 1/2 długości1świeża cytrynaświeża cytryna1limonka świeżalimonka świeża01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprz, do smakuSól i świeżo zmielony czarny pieprz, do smaku6szalotki, tylko białe i delikatne zielone częściszalotki, tylko białe i delikatne zielone części4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyZupa pomidorowa jako dodatekZupa pomidorowa jako dodatek01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Szczypta białego pieprzuSzczypta białego pieprzu

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Dwa winorośle Columbia Valley Merlot z 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 7 dolarów za butelkę.
Two Vines Columbia Valley Merlot
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn