Marynowana kukurydza w kolbie
Jeśli chcesz dodać do swojego repertuaru więcej przepisów bezglutenowych i bezmlecznych, marynowana kukurydza w kolbie może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 355 kalorii, 5 g białka i 2 g tłuszczu każda. Za 1,95 USD za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką przyprawę do marynowania, kukurydzę, cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis wypróbowało i polubiło 12 osób. Świetnie sprawdza się jako dość niedroga przystawka. Niektórym to amerykańskie danie bardzo smakowało. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 27%, to danie nie jest tak wspaniałe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Corn Cob Puppies (Corn Dogs), Corn Cob Puppies (Corn Dogs) i Corn on the Cob.
Instrukcje
Opłucz kukurydzę i włóż ją do dużej miski z solą i taką ilością wody, aby ją przykryła. Przechowywać w lodówce do momentu użycia. Sterylizuj dwa 1-litrowe słoiki we wrzącej wodzie przez 5 minut.
W dużym garnku wymieszaj ocet, cukier i przyprawę marynowaną.
Dodać liście laurowe i laskę cynamonu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby mieć pewność, że cukier się rozpuścił.
Odcedzić i przepłukać kukurydzę pod zimną wodą.
Dodaj do garnka z mieszanką marynującą. Wróć do wrzenia, zmniejsz ogień do małego i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Wyjmij kukurydzę łyżką cedzakową i napełnij sterylne słoiki.
Wyjmij laskę cynamonu i liście laurowe z płynu i wyrzuć. Napełnij słoiki kukurydzy mieszaniną octu do wysokości 1/2 cala od góry. Kukurydza powinna być całkowicie przykryta. Wytrzyj brzegi słoików czystą szmatką. Uszczelnij pokrywkami i pierścieniami.
Przetwarzaj słoiki w łaźni z gorącą wodą przez czas zalecany przez lokalne przedstawicielstwo w Twojej okolicy. Większość obszarów wymaga około 10 minut w łaźni wodnej o temperaturze 180 stopni F (82 stopni C). Po otwarciu przechowywać w lodówce.