Marynowana kukurydza w kolbie

Marynowana kukurydza w kolbie
Jeśli chcesz dodać do swojego repertuaru więcej przepisów bezglutenowych i bezmlecznych, marynowana kukurydza w kolbie może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 355 kalorii, 5 g białka i 2 g tłuszczu każda. Za 1,95 USD za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką przyprawę do marynowania, kukurydzę, cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis wypróbowało i polubiło 12 osób. Świetnie sprawdza się jako dość niedroga przystawka. Niektórym to amerykańskie danie bardzo smakowało. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 27%, to danie nie jest tak wspaniałe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Corn Cob Puppies (Corn Dogs), Corn Cob Puppies (Corn Dogs) i Corn on the Cob.

Instrukcje

1
Opłucz kukurydzę i włóż ją do dużej miski z solą i taką ilością wody, aby ją przykryła. Przechowywać w lodówce do momentu użycia. Sterylizuj dwa 1-litrowe słoiki we wrzącej wodzie przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W dużym garnku wymieszaj ocet, cukier i przyprawę marynowaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Dodać liście laurowe i laskę cynamonu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby mieć pewność, że cukier się rozpuścił.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4
Odcedzić i przepłukać kukurydzę pod zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
5
Dodaj do garnka z mieszanką marynującą. Wróć do wrzenia, zmniejsz ogień do małego i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Wyjmij kukurydzę łyżką cedzakową i napełnij sterylne słoiki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
7
Wyjmij laskę cynamonu i liście laurowe z płynu i wyrzuć. Napełnij słoiki kukurydzy mieszaniną octu do wysokości 1/2 cala od góry. Kukurydza powinna być całkowicie przykryta. Wytrzyj brzegi słoików czystą szmatką. Uszczelnij pokrywkami i pierścieniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
8
Przetwarzaj słoiki w łaźni z gorącą wodą przez czas zalecany przez lokalne przedstawicielstwo w Twojej okolicy. Większość obszarów wymaga około 10 minut w łaźni wodnej o temperaturze 180 stopni F (82 stopni C). Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn