Marmolada Pomidorowo-Pomarańczowa

Marmolada Pomidorowo-Pomarańczowa
Pomidorowa Marmolada pomarańczowa może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 35 porcji z 74 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pomidory befsztykowe, cukier, cytrynę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kurczak Z Marmoladą Pomidorowo-Pomarańczową: Zapowiedź Południowego Życia, Pomarańczowa marmolada-babeczki Ricotta z lukrem Marmoladowym, oraz Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej.

Instrukcje

1
W razie potrzeby sterylizuj słoiki, pokrywki i taśmy śrubowe.
2
Schłodzić 2 małe talerze (do testowania Marmolady).
Składniki, których będziesz potrzebować
MarmoladaMarmolada
3
Wszystkie składniki, w tym zarezerwowane soki z pomidorów, gotować w garnku na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż cukier się rozpuści, około 6 minut. Dusić, mieszając często jak marmolada zgęstnieje (aby zapobiec przypaleniu) i regulacji ciepła w razie potrzeby, aż Marmolada testy zrobione, 50 minut do 1 1/4 godziny. Po 50 minutach Rozpocznij test na doneness: upuść łyżkę Marmolady na schłodzonym talerzu, a następnie przechyl; powinna pozostać w kopcu i nie biegać (jeśli to konieczne, usuń garnek marmolady z ciepła podczas badania).
Składniki, których będziesz potrzebować
MarmoladaMarmolada
PomidorPomidor
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Jeśli nie przetwarzanie, ostudzić marmoladę, odkryte, a następnie schłodzić w hermetycznym pojemniku (najlepiej szklanym).
Składniki, których będziesz potrzebować
MarmoladaMarmolada
5
W przypadku przetwarzania, odcedzić słoiki do góry nogami na czystym ręczniku kuchennym 1 minutę, a następnie odwrócić. Marmolada kadzi do słoików, pozostawiając 1/4 cala miejsca na górze. Uruchom cienki nóż między marmoladą a słoikiem, aby wyeliminować pęcherzyki powietrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarmoladaMarmolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
NóżNóż
ChochlaChochla
6
Zamknąć, przetworzyć i przechowywać wypełnione słoiki (i zagotować marmoladę w słoikach 10 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
MarmoladaMarmolada
7
Niech Marmolada stać w słoikach co najmniej 1 dzień dla smaków rozwijać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarmoladaMarmolada
1
* Marmolada utrzymuje, schłodzone, 3 tygodnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarmoladaMarmolada
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje35
Ocena Zdrowia1
Magazyn