Marchew z imbirem i czosnkiem
Marchew z imbirem i czosnkiem wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 127 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Idź do sklepu i odbierz łyżeczkę. woda, cukier, pietruszka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest solidne. Podobne przepisy to Marchew Gotowana Na Parze Z Masłem Czosnkowo-Imbirowym, Marchew gotowana na parze z masłem czosnkowo-imbirowym, oraz Pieczona Cytryna Czosnek Imbir Marchew.
Instrukcje
Slice 1 1/2 lb. marchew po przekątnej, o grubości około 1/4 cala.
Umieścić w dużym rondlu i zalać wodą do przykrycia.
Dodaj 1/2 łyżeczki. sól i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować, aż prawie miękkie, o 3 protokół.
Marchew odcedzić i opłukać pod zimną bieżącą wodą.
Na dużej patelni roztopić 2 łyżki. niesolone masło na średnim ogniu.
Dodaj 1 posiekany ząbek czosnku i gotuj, mieszając, aż będzie pachnący, około 1 minuty.
Dodaj 1 posiekany 2-calowy kawałek świeżego imbiru i gotować 2 minuty dłużej.
Dodaj marchew i 1 łyżeczkę. cukier. Mieszać do miękkości i błyszczące, o 5 protokół. Jeśli marchew zacznie się przyklejać, dodaj 1 lub 2 łyżeczki. woda. Doprawić solą i pieprzem.
Posypać 1 łyżką. posiekana natka pietruszki tuż przed podaniem.