Marchew smażona z szałwią
Podsmażona marchewka z szałwią może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 75 kalorii. Ten przepis służy 2. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sól, marchew, szałwia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 33%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Marchew smażona z szałwią, Marchew Z Szałwii Żurawinowej, oraz Dynia Maślana Smażona Z Szałwią.
Instrukcje
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza patelni.
Dodać marchew i 2 łyżki wody. Częściowo przykryć patelnię i gotować 10 minut lub aż marchew będzie prawie miękka.
Dodać sól do mieszanki marchwi; zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej. Gotować 4 protokół lub aż marchew będzie miękka i lekko rumiane, często mieszając.
Wyciągnij liście szałwii z łodygi
Zmierz pokrojoną marchewkę
Używaj obieraczki do warzyw do obierania marchwi
Posypać szałwią gotowaną marchewką