Malezyjskie Curry z klopsikami babci

Malezyjskie Curry z klopsikami babci
Malezyjskie curry z klopsikami babci może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,24 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 689 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, imbir, kolendra, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj [Recenzja - produkt] Speedy Malaysian Chicken Curry (ft. A1 Mięsny Sos Curry Instant), Malezyjskie Curry Rub, oraz Malezyjska Ryba Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj wszystkie składniki przed rozpoczęciem cook.In średnio duża miska, połączyć wołowinę, bułkę tartą, jajko, posiekaną dymkę i kolendrę, z solą i pieprzem do smaku, i miejsce na jedną stronę.Cebulę, czosnek i imbir zmielić na pastę za pomocą blendera lub w małym jedzeniu processor.In mała miska, połączyć malezyjski curry, chili w proszku, mielone goździki i trochę wody, aby pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Goździki MieloneGoździki Mielone
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
DymkaDymka
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozgrzać olej na średnim ogniu w woku, dodać pastę cebulową i smażyć przez około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Dodaj pastę curry, anyż Gwiaździsty, goździki, liście curry, zmniejszyć ogień do średniej, i mieszać smażyć, aż dość tosty i olej zaczyna wyciekać: może to potrwać 5 10 minut, ale należy uważać, aby nie spalić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
Pasta CurryPasta Curry
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
4
Dodać mleko kokosowe i doprowadzić powoli do wrzenia.Podczas gotowania curry, zacznij robić i upuszczać klopsiki wielkości kęsa-zatrzymaj się od czasu do czasu i delikatnie wymieszaj.Po dodaniu wszystkich klopsików dodaj koncentrat pomidorowy i sól do smaku.Dusić, pod przykryciem, na średnim ogniu przez 10 minut, dodając trochę dodatkowej wody w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Dodaj ziemniaki i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut, od czasu do czasu mieszając, w razie potrzeby ponownie dodając trochę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
6
Podawać z chlebem, roti chani, roti jala lub ryżem na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
RotiRoti

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner
Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner
Kwieciste, delikatne owoce limonki, jabłka i sosny jabłko z nutą ziół, przypraw i drożdży, miękkie w pierwszym smaku, pomimo żywej kwasowości, a następnie proste, świeże na podniebieniu, sypkie owoce, niuanse mineralne, dobra struktura i równowaga, średnie ciało i drobne minerały w pikantnym wykończeniu.Idealny towarzysz wielu przystawek, takich jak wędzony pstrąg, szynka, zimne warzywa, tapas, czy świeży marynowany kozi ser z ziołami; również bardzo dobry z grillem rybnym, owocami morza lub pieczonym kurczakiem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn