Malezyjskie curry z klopsikami babci może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,24 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 689 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, imbir, kolendra, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj [Recenzja - produkt] Speedy Malaysian Chicken Curry (ft. A1 Mięsny Sos Curry Instant), Malezyjskie Curry Rub, oraz Malezyjska Ryba Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przygotuj wszystkie składniki przed rozpoczęciem cook.In średnio duża miska, połączyć wołowinę, bułkę tartą, jajko, posiekaną dymkę i kolendrę, z solą i pieprzem do smaku, i miejsce na jedną stronę.Cebulę, czosnek i imbir zmielić na pastę za pomocą blendera lub w małym jedzeniu processor.In mała miska, połączyć malezyjski curry, chili w proszku, mielone goździki i trochę wody, aby pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Goździki Mielone
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Rozgrzać olej na średnim ogniu w woku, dodać pastę cebulową i smażyć przez około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Dodaj pastę curry, anyż Gwiaździsty, goździki, liście curry, zmniejszyć ogień do średniej, i mieszać smażyć, aż dość tosty i olej zaczyna wyciekać: może to potrwać 5 10 minut, ale należy uważać, aby nie spalić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Curry
Pasta Curry
Scotch Bonnet Chile, Posiekane
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
4
Dodać mleko kokosowe i doprowadzić powoli do wrzenia.Podczas gotowania curry, zacznij robić i upuszczać klopsiki wielkości kęsa-zatrzymaj się od czasu do czasu i delikatnie wymieszaj.Po dodaniu wszystkich klopsików dodaj koncentrat pomidorowy i sól do smaku.Dusić, pod przykryciem, na średnim ogniu przez 10 minut, dodając trochę dodatkowej wody w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Dodaj ziemniaki i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut, od czasu do czasu mieszając, w razie potrzeby ponownie dodając trochę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
6
Podawać z chlebem, roti chani, roti jala lub ryżem na parze.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.